הי דני, אתה צודק בהחלט
בעיני גם לא אמורה להיות הפרדה בין סוכרים לפחמימות
בד"כ הרישום הזה מסמן כמה חד סוכרים יש במזון מתוך סך כל הפחמימות שהן גם חד סוכרים (גלוקוז, פרוקטוז...) וגם רב סוכרים (עמילן וכדומה).
עם זאת, לא ברור איך עשו את ההפרדה בבננה שהרי נוצרים יותר ויותר חד סוכרים כתוצאה מפירוק אנזימתי עם ההבשלה...
אני מניחה שעושים הערכה או ממוצע כלשהו.
בכל מקרה, בעיני מבחינה תזונתית זה לא רלוונטי.
לעמילן ולגלוקוז, ערך גליקמי זהה ולכן בכל מקרה מומלץ להוסיף שומן או חלבון על מנת להאט את קצב הספיגה.
אורנית יונה
דיאטנית קלינית B.Sc
מפתחת שיטת "דעת הגוף" לאיזון אכילה והרזיה ללא דיאטה
"שינוי אמיתי יושג כשנהפוך את האכילה ממכשול
להנאה בריאה ומספקת!"
לדף הפייסבוק של דעת הגוף -
www.facebook.com/dhagufלאתר דעת הגוף -
www.daat-haguf.co.ilלקביעת פגישת היכרות ללא תשלום חייגו עכשיו- 054-4308211