שלום חברים, בואו נדבר קצת על דבש...שהרייש עכשיו מן דבש רפואי,ומצד שני, אומרים שהוא כמו סוכר, למשל לסכרתיים שנמנעים משניהם. אז השאלה מה אנחנו באמת רוצים מהדבש, להרפא, להמתיק, להוסיף, כתחליף? בגדול, הדבש הוא סוכר פשוט, מה לעשות הוא פרוקטוז, אז מכיוון ואולי בזכות איך שהוא נוצר, יש בו דברים בנוסף, כמו ויטמינים ומינרלים (במיוחד כשהדבש לא עבר חימום), וכן פולן שיש לו סגולות רפואיות במיוחד נגד אלרגיה, וכן דבש שלא חומם הוא אנטיספטי, זאת אומרת מחטא, ולכן אם יש לנו כאב גרון וניקח כפית דבש, נוכל לחטא את הגרון. בתור ממתיק, הוא בעל קלוריות וכן בעל אינדקס גליקמי גבוה, אבל אין ספק שמבחינת ערך תזונתי הוא שווה, כפי שפרטתי, יותר מהסוכר הלבן. בתיאבון!
|