קראתי בשקיקה את מאמרה של לירון שמעוני על דיאטה בחו"ל. זה כל כך נכון. לפעמים אנחנו חושבים שנסיעה לחו"ל היא חופשה של לאכול כפי יכולתך, גם בתי מלון עם ארוחות בוקר גדולות, גם לטעום מה יש להציע בשווקים, לנסות לאכול את האוכל המסורתי ולהתפנק בגלידות וממתקים. עם זאת, בחו"ל אנו מוצאים את עצמינו גם הולכים הרבה, כי דברים מעניינים אותנו, וגם אנחנו לא ממש יודעים את המרחק המדוייק (המקומיים אומרים שזה ממש ממש בפינה הבאה) ואם היינו באותו מרחק בארץ צריכים להחליט אוטו או ברגל היינו בוחרים אוטו. אז אפשר מבחינה קלורית להתאזן, אבל אפשר גם לשמור על האני מאמין שלנו, לא לטרוף יותר מידי שומן וחלבון מן החי (בשר בשר בשר), לא להגזים במטוגנים (צ'יפס זה צ'יפס, טוב אולי חוץ מהולנד...), ולא לשכוח את הסלט (פעם השמועה היתה שאין ירקות בחו"ל, זה כבר לא נכון!), לשתות מלא מים (מים בחו"ל נורא טעימים), ולהוריד באלכוהול, חבר'ה, לא חייבים להזמין בירה בכל ארוחה!. ומה עוד? לדאוג לא לאכול בלילה, אבל גם לא לדלג על ארוחות, ופשוט ליהנות. בתיאבון ותחזרו בשלום!
|