דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -

יווני

המטבח היווני מתחלק לשני סוגי מטבחים - מטבח המתבסס על לחם, גבינות ובשר - בדרך כלל האזורים היווניים הפנימיים של יוון, ומטבח ים תיכוני, מטבח בו עושים שימוש רב בירקות ודגים. האוכל היווני הינו אוכל דיי פשוט, אך טעים ביותר. מבין המתכונים הפופולאריים ניתן למצוא את הסלט היווני המפורסם והטעים, מוסקה ועלי גפן ממולאים. כמו כן, ביוון נהוג לבשל עם חומרים טבעיים ובריאים. המטבח היווני מרבה להשתמש בשמן זית ובכלל בזיתים, בירקות טריים ובגבינות משובחות. לצד המנות העיקריות, נוהגים היוונים לגיש מאזטים - תוספות קטנות לצד הארוחה, וכך בעצם הסועד נהנה ממגוון מאכלים המשפרים את איכות החוויה מהאוכל.