המטבח שלכם הולך להיות נקי במיוחד
ניקוי ארונות המטבח
- ארונות המטבח עשויים בדרך כלל מעץ, ועץ אינו אוהב בלשון המעטה הרבה מים. לכן, כדאי לנקות עם סמרטוט לח או עם כלי ניקוי המיועדים לניקוי משטח עץ.
- עדיף לרסס את החומר על הסמרטוט ולא ישירות על המשטח, וכמובן לנסות את החומר קודם כל במקום נסתר כדי לראות שאינו מזיק לארון.
- חשוב לייבש את המדפים לאחר הניקוי עם סמרטוט יבש או נייר סופג.
ניקוי משטח השיש
- ישנם כמה סוגי שיש שתוכלו למצוא בחברות המציעות משטחי שיש, וכל משטח רגיש לחומרים מסוימים. לכן, מומלץ לשאול את החברה דרכה רכשתם את השיש באילו אביזרי ניקוי אתם יכולים לנקות את השיש שברשותכם.
- מומלץ באופן שוטף להעביר סמרטוט על כל משטח השיש וכך לשמור על הניקיון באופן שוטף. ניתן לעשות זאת גם עם הסקוטש לניקוי הכלים עם מעט מסבון הכלים.
- המלצה למטבחים חדשים: כדאי לרכוש כיור שמשתלב עם השיש בקו אפס, וכך למנוע את החריץ בו מצטבר תמיד המון ליכלוך שלא ניתן להוציא, וזה נראה פחות טוב.
ניקוי ברז המטבח
- מומלץ לנקות את ברז הכיור בדיוק כפי שמנקים את השיש עצמו/בחומר מותאם לניקוי ע"פ החומר ממנו הברז עשוי.
- ברז נשלף הוא מומלץ מאוד והוא מקל על יכולת ניקוי הכיור עצמו.
- מומלץ לנקות באופן תדיר אחת לכמה ימים כדי לשמור על הניקיון באופן שוטף.
ניקוי טוחן האשפה
- מוצר חובה בכל מטבח שמקל על מלאכת ניקיון הכיור באופן שוטף.
- את הפלסטיק המכסה לנקות ולשפשף מדי פעם (אפשר גם עם מברשת חזקה לניקוי הסכינים.
- כדאי לתת לטוחן לטחון לימון מפעם לפעם גם לניקוי וגם לריח טוב.
- חשוב מאוד: שימו לב שטוחן האשפה כבוי כמובן.
ניקוי התנור
- אחת האופציות הטובות היא לרסס מסיר שומנים בתנור קר, להשרות ולאחר מכן לשפשף ולנגב. תנו לחומר לפעול ולרכך את כל הליכלוך הקשה.
- אל תשכחו לעשות שימוש בכפפות רב פעמיות ועבות (ולא בכפפות חד פעמיות). זה חשוב מאוד.
- מומלץ לשפשף עם סקוטש קשה, צמר פלדה או סקוטשברייט.
- מומלץ להוציא את המסילות של התבניות לניקוי מיטבי.
- ניתן לנקות גם בעזרת אבקת סודה לשתייה המעורבבת עם מים למרקם משחתי.
- השתדלו לנקות את התנור לאחר כל האפייה וכך לשמור על ניקיון התנור באופן שוטף. ליכלוכים קשים מצטברים לאחר אפייה כשהתנור מתקרר וכך הופכים לקשים לניקוי. במידה ותנקו ישר אחרי האפייה כשהתנור עוד חם - תימנעו מניקוי קשה יותר לאחר מכן.
- במידה ויש לכם תנור פירוליטי - זה מאוד יכול להקל על ניקוי התנור מכיוון שהוא מתחמם על חום גבוה במיוחד ולמעשה התנור מנקה את עצמו.
- במיוחד בשבילכם: מבחר מתכונים אפויים בתנור.
ניקוי הכיריים (כולל ניקוי כיריים אינדוקציה)
- רצוי לעשות שימוש בחומר ניקוי מיוחד לכיריים ולאחר מכן לנגב עם מטלית לחה.
- כל חברה מציעה את חומרי הניקוי שלה לניקוי הכיריים (בעיקר אינדוקציה).
- לכיריים רגילות ניתן להשתמש במסיר שומנים או כל חומר ניקוי מתאים אחר.
- ניתן לנקות גם עם אבקת סודה לשתייה המעורבבת עם מים ולהבריק עם לימון.
- אל תפספסו: אוכל מבושל או אוכל מטוגן?
ניקוי המקרר
- העבירו מדי פעם מטלית לחה על המדפים כדי לשמור על ניקוי המקרר לאורך זמן באופן יעיל. במקרים קשים במיוחד כדאי להצטייד בסקוטש בדרגות קושי שונות ומתאימות לכל מקרה.
- הימנעו מלהשאיר קופסאות פתוחות או סירים פתוחים במקרר העלולים לנזול ולהותיר כתמים משאריות מזון.
- הימנעו מלהניח על מדפי המקרר סירים חמים. מומלץ להשתמש במגבת כתחתית לסיר.
- לניקיון מאסיבי ויעיל במיוחד מומלץ לרוקן את המקרר בטרם מלאכת הניקוי. מומלץ לנקות עם מים ומעט סבון או חומר לניקוי כללי מתאים אחר.
- מומלץ להניח על מדפי המקרר משטחים/קופסאות השומרים מפני שריטות וליכלוך.
- מחוץ למקרר תמצאו הרבה אבק שמסתתר בהמון מקומות (בידיות, מעל המקרר ובחריצים השונים). שימו לב לנקות גם שם.
המטבח שלכם יכול להיות גם נקי ומבריק בדיוק ככה
ניקוי המיקרוגל
- היעזרו בלימון או חומץ ונקו את כל שטח המיקרוגל. ניתן להפעיל את המיקרוגל למשך כ- 3 דקות עם קערת מים ופרוסות לימון/חומץ ליצירת אדים, ולאחר מכן לנגב עם מטלית לחה.
- לניקיון יעיל באופן שוטף הקפידו לנקות את צלחת המיקרוגל ושאריות אוכל לאחר כל שימוש.
- מומלץ לנקות ולשטוף את המכסה למיקרוגל אחת לכמה ימים.
- שווה להציץ: מתכונים במיקרוגל.
ניקוי התמי 4 (או כל בר מים אחר)
- מומלץ לרוקן ולנקות את החלק בו מצטברים מים לאחר מזיגת כוס.
- מומלץ להוציא את החלק של הפייה ולנקות אותה באופן יסודי עם סבון ומים. ניתן גם להשרות בחומץ.
- מומלץ להטות את הכוס בעת מזיגת מים חמים לקפה, וכך הקפה לא קופץ על המכשיר ומלכלך אותו.
- חשוב לדאוג להחליף את הסנן והנורה בהתאם להוראות היצרן.
- כדאי לדרוש במסגרת האחריות מהיצרן תחלופה של פייה אחת לתקופה ושאר חלקים במכשיר הצוברים ליכלוך וקשה לנקותם.
טיפים מרכזיים וטובים שכדאי לכם לאמץ
- השתדלו לנקות את המטבח כמה שיותר באופן שוטף: כך תשמרו על המטבח נקי יחסית כל הזמן, בדגש על משטח השיש, הכיור והרצפה כמובן.
- הרחיקו מקורות חום כמו טוסטר, קומקום או כל אמצעי אחר הגורם לאדים ולחום העלולים לפגום בארונות העץ. מומלץ לעשות שימוש בקולט אדים.
- החלפת כריות ניקוי הכלים (סקוטש הכלים): אולי האביזר המלוכלך ביותר במטבח, איתו שוטפים את הכלים והוא מהווה קרקע פורייה לחיידקים. מומלץ להחליף אחת לשבוע או מתי שכבר רואים את הליכלוך המצטבר.
- אריחי חרסינה או חיפויים מבריקים אחרים או זכוכית: כדאי לנקות באופן תדיר בעזרת שפריצר לניקוי חלונות או סבון כלים.
- קרש חיתוך: ניתן להכניס למדיח הכלים או או לנקות עם חומר ניקוי ואבקת סודה לשתייה ולשפשף. מומלץ להחליף את קרש החיתוך מדי פעם. אפשר לנקות את המשטבח גם עם מלח ולימון.
- השתמשו בכפפות רב פעמיות מסיליקון (עדיף מחד פעמיות) בכדי למנוע כוויות בעור.
יש לכם טיפים נוספים לניקוי המטבח שאתם רוצים לשתף? פנו אלינו ונוסיף כאן למה שכתוב!
שלכם, צוות האתר.
|
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.