גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | תזונה בחגים | » | טיפים למנגל ביום העצמאות |
טיפים שיעזרו לכם לעשות את ה"על האש" טעים יותר!
איזה יין להביא?השקענו בבשר טוב - בואו לא נהרוס אותו עם יין זול. יש יינות טובים מאוד במחירים סבירים. שמרו את היין במקום מוצל, מומלץ מאוד להתאמץ עוד טיפה ולקחת איתנו כוסות יין ולא מפלסטיק. כמה גחלים להביא?גחלים טובים יחזיקו לאורך זמן ולא נצטרך להדליק את הגריל שוב במהלך הארוחה. תמיד תקחו שקית גחלים ספייר. הבשר הכי טוב: בשר טרי!תמיד עדיף לקנות בשר טרי, ואם לא טרי אז לפחות שלא יהיה מעובד עם כל מיני חומרים ומים. רצוי לא לקנות קבבים, קנו בשר טחון איכותי ותבלו אותו לפי טעמכם. אני ממליץ על מלח ופלפל, ולשמור על הטעם של הבשר. כמובן הבשר צריך להיות בשר איכותי. ומה לגבי בשר קפוא?אם קנינו בשר קפוא חשוב מאוד לא להפשיר תחת מים זורמים. יש להוציא מהמקפיא למקרר יום לפני, כך אנחנו שומרים על הבשר. אילו מרינדות ניתן להכין לבשרים?על מנת לשמור על הבשר ולשפר את טעמו - ישנן מרינדות שונות:
לקריאה נוספת: תיבול חובה ליד המנגלתבלינים שכדאי וצריך שיהיו לידנו בזמן העבודה על הגריל הם מלח גס, שמן זית, לימון, רוזמרין, תימין. ציוד למנגלגריל מן טוב חייב להיות מצויד נכון - סינר עבודה ארוך כדי שאחרי שעה לא נראה שכל הבגדים שחורים, קרש חיתוך גדול ונוח לחיתוך והגשה, מלקחיים ארוכים עם קפיץ (חשוב מאוד כדי לא לפגוע בבשר), סכין טובה לחיתוך קל ונכון, מברשת גריל לניקוי הרשת בין צלייה לצלייה, כלי הגשה וכמובן כוס יין כי צריך לפנק את הגריל מן שעובד קשה. נקניקיות לילדים? לא!תמיד אנחנו קונים נקניקיות וגומרים עם הסיפור, והאמת זה לא הוגן. זה שהם ילדים הם לא צריכים לסבול. ילדים תמיד אוהבים להשתתף בחגיגה - פרגיות על שיפוד, לבבות, אנטריקוט פרוס לאצבעות... ילדים אוהבים בשר! כמה זמן צריך לצלות בשר על האש?מי שעובד בגריל חייב להיות סבלני. לאחר שהדלקנו את הגריל לא להעלות מיד בשר על האש. יש להמתין בסבלנות עד שהגחלים ידלקו טוב והאש לא תהיה חמה מדי. לא להעמיס את הגריל בבשר - הצלייה תהיה ארוכה ולא איכותית. צרו מרווח בין הנתחים. לאחר שהאש מוכנה נקו היטב את הרשת ומרחו מעט שמן בעזרת בצל, חציל או פיסת בד. כאשר מניחים את הבשר על הגריל לא להפוך מיד - להמתין בסבלנות 3 דקות ולהפוך, ואם אתם מתלבטים אם הבשר מוכן אז אל תתלבטו! הוציאו את הבשר ואם רוצים אפשר כמובן להחזיר לאש. בשר שנשרף או התייבש לא ניתן לתקן. באנו להנות, לא?הכי חשוב זה שתיהנו, תיהנו ושוב תיהנו. שמרו על עצמכם, שתו הרבה מים ושימו כובע על הראש. באהבה רבה, שף סהר רפאל ממסעדת "כדיתא" ו"כרמים". |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם