מצרכים למתכון
16 מנות/יחידות, 94 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
עוגת מוס טעמי מיוחדת וטעימה
- הכנת תחתית העוגה:
- 1 ממיסים במיקרוגל את השוקולד, מוסיפים את הנוטלה, ממיסים עוד כמה שניות במיקרוגל, מערבבים עם פצפוצי האורז ושמים בתחתית התבנית.
- 2 משטחים היטב ומהדקים.
- 3 מכניסים למקפיא ל- 10 דקות.
- 4 מוציאים ושמים שקף מסביב לטבעת התבנית.
- הכנת המוס בטעם טעמי:
- 1 מערבבים בכוס את הג`לטין עם 1/4 כוס החלב ומניחים בצד ל- 10 דקות.
- 2 ממיסים בקערה גדולה את חבילות השוקולד בטעם טעמי עם 1/2 כוס החלב, ומערבבים היטב עד להמסה.
- 3 מחממים את הג`לטין 20 שניות במיקרוגל, מערבבים עד להמסה של הגרגירים, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
- 4 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה.
- 5 מקפלים את הקצפת לתוך השוקולד.
- 6 יוצקים את מוס הטעמי מעל התחתית ומכניסים להקפאה של שעתיים.
- הכנת גנאש השוקולד והרכבת העוגה:
- 1 ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל, מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים היטב ומחזירים למיקרוגל למספר שניות.
- 2 מוציאים ומוסיפים כפית שמן לגאנש.
- 3 יוצקים מעל המוס הקפוא, מיישרים ומחזירים להקפאה כ- 5 שעות לפחות.
- 4 מקשטים יפה ומוציאים מההקפאה כשעה לפני ההגשה.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: תבנית או רינג 24.
הערך התזונתי לא כולל את קישוטי העוגה. הכנת "גדר השוקולד": ממיסים 70 גרם שוקולד מריר במיקרוגל, מעבירים לשקית זילוף, עושים חור קטן בשקית הזילוף ומזלפים פסים לאורך על שקף. מוציאים את העוגה מההקפאה, מסדרים את השקף סביב העוגה ומכניסים להקפאה ל- 10 דקות. מוציאים מההקפאה ומשחררים את השקף (יש למדוד את השקף על היקף העוגה ולחתוך בהתאם - להשתדל שהשקף לא יעלה אחד על השני אחרת השוקולד נשבר).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.1% |
39.4% |
7.3% |
50.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב