מצרכים למתכון
16 מנות/יחידות, 133 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
עוגת מוס לא מהעולם הזה
- הכנת בסיס העוגה:
- 1 ממיסים את השוקולד במיקרוגל, מערבבים עד להמסה מוחלטת ומחממים את הנוטלה גם כן במיקרוגל כ- 20 שניות.
- 2 מערבבים את שברי הקורנפלקס (או הוופל) עם השוקולדים.
- 3 מסדרים על תחתית של תבנית 24, מהדקים היטב ומכניסים להקפאה למשך 10 דקות.
- הכנת מוס האוראו:
- 1 מכינים תחילה את הג`לטין: שמים את הג`לטין ב- 1/4 כוס החלב, משהים כ- 10 דקות עד שהגרגירים סופחים את הנוזל.
- 2 ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן עם 1/2 כוס החלב, ומערבבים יחד עד להמסה מוחלטת של השוקולד.
- 3 מחממים במיקרוגל את הכוס עם הג`לטין למשך 20 שניות.
- 4 מערבבים היטב ומוסיפים לשוקולד. מערבבים את השוקולד לאיחוד עם הג`לטין.
- 5 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ולא נוקשה. מקפלים את הקצפת לשוקולד ומוסיפים את פירורי האוראו.
- 6 מסדרים רינג 18 על תבנית, שמים שקף ויוצקים את המוס פנימה.
- 7 מקפיאים למשך כ- 5 שעות עד שהמוס קפוא.
- 8 מפרידים את המוס מהרינג - להרים אותו מהתבנית.
- הכנת מוס שוקולד החלב והנוגט:
- 1 מכינים את הג`לטין: שמים את הג`לטין ב- 1/4 כוס החלב ומשהים כ- 10 דקות.
- 2 ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם 1/2 כוס החלב.
- 3 מחממים את הג`לטין עם החלב ל- 20 שניות, מערבבים היטב, מוסיפים לשוקולד ומערבבים.
- 4 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ולא נוקשה.
- 5 מקפלים את הקצפת לתוך השוקולד.
- הרכבת העוגה:
-
- 1 מוציאים מהמקפיא את תחתית הקראנצ`, מסדרים שקף מסביב הטבעת או הרינג ושמים באמצע התחתית את מוס האוראו הקפוא.
- 2 יוצקים מעל את את מוס שוקולד החלב והנוגט, מישרים ומעבירים להקפאה למספר שעות.
- הקישוט:
- 1 שמים בקערה את השוקולד הלבן הקצוץ.
- 2 מרתיחים חצי מיכל שמנת מתוקה.
- 3 שופכים את השמנת על השוקולד, מערבבים עד להמסה, מוסיפים כפית נס קפה (או מחית קפוצ`ינו), מערבבים ומעבירים למקרר לכשעתיים.
- 4 להקציף את הגנאש עם חצי מיכל השמנת שנשאר ועם כף אינסטנט פודינג וניל. להעביר לשקית זילוף ולזלף על העוגה.
- 5 להוציא את העוגה מההקפאה לפחות כשעתיים לפני הגשה.
- 6 בהצלחה ובתיאבון
ציוד נדרש: רינג + תחתית או תבנית 24.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.7% |
40.7% |
7.6% |
48% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב