דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת מוס מושחתת
עוגת מוס מושחתת
עוגת מוס מושחתת
עוגת מוס לא מהעולם הזה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 133 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת בסיס העוגה:
  • 1 ממיסים את השוקולד במיקרוגל, מערבבים עד להמסה מוחלטת ומחממים את הנוטלה גם כן במיקרוגל כ- 20 שניות.
  • 2 מערבבים את שברי הקורנפלקס (או הוופל) עם השוקולדים.
  • 3 מסדרים על תחתית של תבנית 24, מהדקים היטב ומכניסים להקפאה למשך 10 דקות.
  • הכנת מוס האוראו:
  • 1 מכינים תחילה את הג`לטין: שמים את הג`לטין ב- 1/4 כוס החלב, משהים כ- 10 דקות עד שהגרגירים סופחים את הנוזל.
  • 2 ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן עם 1/2 כוס החלב, ומערבבים יחד עד להמסה מוחלטת של השוקולד.
  • 3 מחממים במיקרוגל את הכוס עם הג`לטין למשך 20 שניות.
  • 4 מערבבים היטב ומוסיפים לשוקולד. מערבבים את השוקולד לאיחוד עם הג`לטין.
  • 5 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ולא נוקשה. מקפלים את הקצפת לשוקולד ומוסיפים את פירורי האוראו.
  • 6 מסדרים רינג 18 על תבנית, שמים שקף ויוצקים את המוס פנימה.
  • 7 מקפיאים למשך כ- 5 שעות עד שהמוס קפוא.
  • 8 מפרידים את המוס מהרינג - להרים אותו מהתבנית.
  • הכנת מוס שוקולד החלב והנוגט:
  • 1 מכינים את הג`לטין: שמים את הג`לטין ב- 1/4 כוס החלב ומשהים כ- 10 דקות.
  • 2 ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם 1/2 כוס החלב.
  • 3 מחממים את הג`לטין עם החלב ל- 20 שניות, מערבבים היטב, מוסיפים לשוקולד ומערבבים.
  • 4 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ולא נוקשה.
  • 5 מקפלים את הקצפת לתוך השוקולד.
  • הרכבת העוגה:
  • 1 מוציאים מהמקפיא את תחתית הקראנצ`, מסדרים שקף מסביב הטבעת או הרינג ושמים באמצע התחתית את מוס האוראו הקפוא.
  • 2 יוצקים מעל את את מוס שוקולד החלב והנוגט, מישרים ומעבירים להקפאה למספר שעות.
  • הקישוט:
  • 1 שמים בקערה את השוקולד הלבן הקצוץ.
  • 2 מרתיחים חצי מיכל שמנת מתוקה.
  • 3 שופכים את השמנת על השוקולד, מערבבים עד להמסה, מוסיפים כפית נס קפה (או מחית קפוצ`ינו), מערבבים ומעבירים למקרר לכשעתיים.
  • 4 להקציף את הגנאש עם חצי מיכל השמנת שנשאר ועם כף אינסטנט פודינג וניל. להעביר לשקית זילוף ולזלף על העוגה.
  • 5 להוציא את העוגה מההקפאה לפחות כשעתיים לפני הגשה.
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: רינג + תחתית או תבנית 24.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של כרמית דהאן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)484366
חלבונים (גרם)6.3 4.75
פחמימות (גרם)4030
מתוכן סוכרים (גרם)8.59 6.49
שומנים (גרם)33.84 25.54
מתוכם שומן רווי (גרם)18.62 14.05
כולסטרול (מ"ג)70.98 53.57
נתרן (מ"ג)124.0693.63
סיבים תזונתיים (גרם)3.06 2.31
ויטמין B (מ"ג)1.280.97
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.07
ויטמין B3 (מ"ג)10.75
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.387.83
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.08
סידן (מ"ג)25.1318.96
ברזל (מ"ג)0.420.32

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 40.7% 7.6% 48%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.73 (0.78 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.