עוגת מוס שוקולד 3 שכבות מושחתת בהחלט עם שוקולד מריר, שוקולד חלב ושוקולד לבן - עוגת יום ההולדת החלומית ביותר שניתן לבקש, 400 קלוריות למנה, 431 קלוריות ל-100 גרם
1 הכנת התחתית: לפורר את עוגיות האוראו, להמיס את החמאה, לערבב עם העוגיות ולהדק לתחתית. אפשר גם לטבול כל עוגיה בחלב ולשים בתחתית בלי לפורר (אפשר לראות את זה באחת התמונות).
2 לסדר בצד הפנימי של הרינג/התבנית (מסביב) שקף שיעזור לחלץ את העוגה בקלות.
3 הכנת הצורות הפנימיות: להמיס את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה (1/2 מיכל) והחמאה.
4 לשים את הג`לטין יחד עם החלב ולהמתין 10 דקות. לאחר 10 דקות להכניס למיקרוגל ל- 20 שניות ולערבב היטב עד שהגרגירים נעלמים והתערובת חלקה. לאחד את שתי התערובות - השוקולד והג`לטין.
5 להקציף 1/2 שמנת מתוקה יחד עם תערובת השוקולד והג`לטין. להעביר את המוס שנוצר לתבניות לב או כל צורה שאוהבים, ולהכניס למקפיא לפחות למשך 4 שעות.
6 הכנת שכבת שוקולד החלב: להמיס את שוקולד החלב עם 1/2 שמנת מתוקה והחמאה. לשים במקרר לפחות ל- 4 שעות או לילה שלם.
7 לאחר קירור להעביר את תערובת שוקולד החלב לקערת המיקסר ולהוסיף מיכל שמנת מתוקה. להקציף עד לתערובת אחידה ויציבה (לא קשה).
8 לסדר את המוס שנוצר על שכבת הבסיס ולהכניס למקפיא לשעתיים לפחות. זה הזמן להכניס את הצורות הפנימיות של הלבבות ממוס השוקולד המריר: לפני שמכניסים למקפיא, להטביע חצי לב בתוך עיסת שוקולד החלב וחצי יישאר בחוץ, כך ששכבת השוקולד הלבן שתגיע לאחר 4 שעות תכסה את החצי השני.
9 הכנת שכבת השוקולד הלבן: להמיס את השוקולד הלבן עם 1/2 שמנת מתוקה והחמאה. לשים במקרר לפחות ל- 4 שעות או לילה שלם.
10 לאחר קירור להעביר את תערובת השוקולד הלבן לקערת המיקסר ולהוסיף שמנת מתוקה. להקציף עד לתערובת אחידה ויציבה (לא קשה). לסדר את המוס שנוצר על שכבת שוקולד החלב ולהכניס למקפיא ל- 4 שעות לפחות.
11 לסיום להמיס את השוקולד המריר עם החמאה וסוכר הוניל, ולצפות את העוגה מלמעלה.