גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | שיטות הכנה | » | הקפאה |
שם באנגלית: Freezing, מאכלים קפואים. רעבים? מוזמנים להתקין את אפליקציית Foods »
הקפאה הינה שיטת הכנה שבה מכינים את המאכל ולאחר מכן מכניסים למקפיא, עד להקפאה של המאכל, ורק לאחר מכן ניתן או רצוי לאכול אותו. בהגדרה הפיזיקלית הקפאה הינה מעבר ממצב צבירה של נוזל למצב צבירה של מוצק. דוגמא למאכל בהקפאה הינה גלידה. לעיתים מומלץ להפשיר מאכלים מוקפאים מספר דקות לפני האכילה.