דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת פתיבר מושלמת ללא צורך באפייה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 186 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להקציף בקערה שתי אינסטנט פודינג וניל, שתי שמנת מתוקה ושתי כוסות חלב (כמות זאת תחולק לשניים).
  • 2 בקערה שנייה להקציף אינסטנט פודינג שוקולד מריר בלגי (או בטעם שוקולד רגיל), שמנת מתוקה אחת וכוס חלב אחת.
  • 3 בקערה קטנה נוספת לערבב כוס חלב אחת עם חצי כפית תמצית וניל וחצי כפית תמצית רום (בקערה זאת טובלים את הביסקוויטים לפני שמניחים בתבנית).
  • 4 לטבול טבילה קצרה את הביסקוויטים בחלב עם התמציות ולסדר שכבה בתוך תבנית 24 עגולה (לשבור מעט את הביסקוויטים כשצריך).
  • 5 לשפוך את החלק הראשון של אינסטנט פודינג הוניל שהוקצף ושוב שכבת ביסקוויטים (טבילה קצרה בחלב).
  • 6 מעל להוסיף שכבת אינסטנט פודינג השוקולד, שכבת ביסקוויטים (טבילה קצרה בחלב) ולסיום את שכבת פודינג והניל שנותרה (החצי השני).
  • 7 בסיר קטן על הגז לחמם שמנת מתוקה אחת עד לרתיחה, לכבות את האש ולהוסיף שוקולד מריר, חצי כפית תמצית וניל וחצי כפית תמצית רום.
  • 8 לערבב היטב לעיסה חלקה ולשפוך על העוגה.
  • 9 לפזר מעל קוקוס טחון או אגוזים קצוצים (אפשר גם וגם), ולהכניס למקרר למספר שעות.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 24 עגולה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)533287
חלבונים (גרם)6.82 3.67
פחמימות (גרם)5529
מתוכן סוכרים (גרם)0.04 0.02
שומנים (גרם)32.21 17.34
מתוכם שומן רווי (גרם)17.95 9.66
כולסטרול (מ"ג)76.78 41.32
נתרן (מ"ג)332.61179.01
סיבים תזונתיים (גרם)3.25 1.75
מים (גרם)0.160.09
ויטמין B (מק"ג)1.851
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)118.3663.7
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.040.02
זרחן (מ"ג)0.020.01
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.460.25
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 33.2% 7% 56.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.52 (0.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.