דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 58 גרם למנה\יחידה (2 עוגות בקוטר 22 ס"מ (כ- 12 מנות מכל עוגה))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שמרים עם שוקולד לבן וטחינה
עוגה בטוחה לסופ"ש טעים
  • 1 בקערת המיקסר שמים את הקמח, הסוכר והשמרים, ומערבבים ידנית רק לפיזור המצרכים. עושים גומה ומוזגים את המים. מתחילים ללוש במהירות נמוכה וכשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן ומגבירים טיפה את מהירות המיקסר. לשים כ- 7 דקות כשמדי פעם בודקים שלא חסר מים. במידה וחסר מוסיפים 1-2 כפות מים. מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק וגמיש, כזה שכשלוקחים קצת ומותחים הוא לא נקרע בקלות.
  • 2 מעבירים את הבצק לקערה לתפיחה של שעה עד שעה וחצי. בזמן הזה נכין את המילוי ונשמור אותו במקרר.
  • 3 הכנת המלית: ממיסים במיקרוגל בפולסים את השוקולד הלבן והחמאה עד שהחמאה נמסה והשוקולד כמעט נמס. מערבבים היטב. מוסיפים את הטחינה ומערבבים לקבלת קרם אחיד. שמים במקרר עד שהבצק מוכן למילוי.
  • 4 חזרה לבצק: אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לשניים, וכל חלק מרדדים למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים חצי מהמלית ומגלגלים לרולדה. את הרולדה חוצים ומלפפים לבורג. סוגרים את הקצוות ומתפיחים במשך כ- 45-60 דקות. ככה עושים גם עם החצי השני.
  • 5 אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 35-40 דקות עד שהעוגות משחימות (אבל לא מדי). זהו, יש לנו עוגות לשבת.
  • 6 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 במידה ואחרי גלגול הרולדה אתם מרגישים שהבצק יותר מדי גמיש ומזיע, הכניסו אותו לחצי שעה למקפיא ואז הרבה יותר לחתוך באמצע וללפף לבורג (אני עשיתי ככה והיה ממש קל ונוח).
  • 2 מי שרוצה יכול בתום האפייה לזגג את העוגות בסירופ סוכר. אני העדפתי אבקת סוכר, עניין של מה שמתחשק לכם.
  • 3 אפשר להוסיף למילוי קצת חלבה מפוררת. מוסיפים את החלבה אחרי שמרחתם את המילוי ועל זה לפזר קצת חלבה. לא חובה, אבל זה יכול להוסיף עניין וטעם לעוגה ולמרקם שלה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 24.4% 9% 66.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב