דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 168 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמים)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם במחבת מקמח כוסמין
כדאי לשלב את התוספות המומלצות, צילום: איתן וקסמן
  • 1 בקערת לישה שמים את הקמח, המלח ו- 1/2 כוס שמן זית, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק. אם משתמשים בקמחים ללא גלוטן הבצק יהיה דביק יותר. אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר או לתת לבצק לנוח בצד כשעתיים. אם מוסיפים לבצק טעמים - מוסיפים אותם לפני המים ומערבבים.
  • 2 קורצים מהבצק כדורים. במידה ומשתמשים במשקל - 100 גרם כל כדור.
  • 3 מחממים מחבת עם מעט שמן זית או שמן קוקוס.
  • 4 משטחים את הכדורים לעובי של 2 ס"ממ ומניחים על המחבת.
  • 5 מכסים את המחבת ומטגנים כ- 5 דקות. הופכים לצד השני לעוד 2 דקות.
  • 6 מניחים בצד בצלחת ומכסים במגבת.
  • 7 בתיאבון חיוך

דגן הכוסמין עשיר בברזל, בויטמינים מסוג B ובמינרלים כמו אבץ ומגנזיום, והוא מסייע במניעת מחלות מעיים, הורדת שומנים בדם והסדרת יציאות. חשוב לדעת שקמח כוסמין מכיל גלוטן ואינו מתאים לחולי צליאק, אך הלחם הזה יוצא נפלא גם עם קמחים ללא גלוטן (בגירסה ללא גלוטן - תערובת של קמחים במידה שווה כמו 2 כוסות קינואה/קמח תירס/קמח דוחן + 2 כוסות קמח טפיוקה). תוספות לשדרוג הבצק: כוס גזר מגורד דק, בצל קצוץ, כפית זעתר, או 2 כוסות פטרוזיליה/כוסברה קצוצה, בצל ירוק קצוץ, 1/2 כוס זיתים קצוצים, כפית אורגנו. אפשר להוסיף תבלינים כמו כפית כורכום טרי או יבש וכפית זרעי כוסברה כתושים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.1% 18.3% 13.9% 58.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב