גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | לחמים | » | לחם במחבת מקמח כוסמין |
נמאס לכם מהשמרים או שאתם נמצאים בדיאטה עם הרבה איסורים ומתגעגעים לרעיון של "למרוח משהו על..."? ובכלל, אם חשוב לכם מה יש בתוך הלחם, אנחנו בדיוק פה בשביל זה. במתכון הנוכחי בחרנו להשתמש בקמח כוסמין, אחד מהדגנים העתיקים המוזכרים בתנ"ך (שעורה, שיפון, חיטה, שיבולת שועל וכוסמין). יתרונותיו התזונתיים עולים בהרבה על אלו של החיטה הרגילה. הכוסמין הוא דגן בעל ערך גליקימי נמוך (אינו מקפיץ את רמות הסוכר) וקל לעיכול בשל הערך הגבוה של הסיבים המסיסים שבו (דבר המקל באופן משמעותי על תהליך העיכול ותחושת השובע), 531 קלוריות למנה, 316 קלוריות ל-100 גרם
אפרת פטל, מאמנת תזונה אינטגרטיבית, 01.06.2017
10 מנות/יחידות, 168 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמים)
דגן הכוסמין עשיר בברזל, בויטמינים מסוג B ובמינרלים כמו אבץ ומגנזיום, והוא מסייע במניעת מחלות מעיים, הורדת שומנים בדם והסדרת יציאות. חשוב לדעת שקמח כוסמין מכיל גלוטן ואינו מתאים לחולי צליאק, אך הלחם הזה יוצא נפלא גם עם קמחים ללא גלוטן (בגירסה ללא גלוטן - תערובת של קמחים במידה שווה כמו 2 כוסות קינואה/קמח תירס/קמח דוחן + 2 כוסות קמח טפיוקה). תוספות לשדרוג הבצק: כוס גזר מגורד דק, בצל קצוץ, כפית זעתר, או 2 כוסות פטרוזיליה/כוסברה קצוצה, בצל ירוק קצוץ, 1/2 כוס זיתים קצוצים, כפית אורגנו. אפשר להוסיף תבלינים כמו כפית כורכום טרי או יבש וכפית זרעי כוסברה כתושים.
המתכון באדיבות אפרת פטל
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 531 | 316 |
חלבונים (גרם) | 14.2 | 8.45 |
פחמימות (גרם) | 60 | 36 |
שומנים (גרם) | 18.72 | 11.14 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 2.52 | 1.5 |
נתרן (מ"ג) | 3.64 | 2.17 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 9.3 | 5.53 |
מים (גרם) | 47.95 | 28.53 |
ויטמין A (מק"ג) | 41 | 24.39 |
ויטמין B (מ"ג) | 9.34 | 5.56 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.65 | 0.39 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.23 | 0.14 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 8.46 | 5.03 |
סידן (מ"ג) | 8.4 | 5 |
ברזל (מ"ג) | 4.17 | 2.48 |
מגנזיום (מ"ג) | 0.48 | 0.29 |
אבץ (מ"ג) | 0 | 0 |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם