דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיתות ירק
פיתות ירק
אתם חייבים לאמץ את הפיתות האלה

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 318 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפיתות)

  • הבצק
  • קמח לבן - 860 גרם
    1 ק"ג פחות כוס
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
    כף גדושה
  • סוכר - כף שטוחה
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    פושרים (בהדרגה ולפי הצורך)
  • חלב -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח - כף שטוחה
  • הירקות והירק
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל ירוק - יחידה בינונית (166 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • בצל ירוק - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (75 גרם)
    קצוץ
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    קצוץ
  • לשימון הבצק והפיתות
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבב במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר, להוסיף את המים והחלב, ללוש על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק. להוסיף את שמן הזית והמלח, ולהמשיך לערבל עוד כמה דקות (הבצק צריך להיות רך ונעים, לא דביק ולא קשה).
  • 2 להוסיף לבצק בקערת המיקסר את כל הירקות והירק, ללוש עוד כ- 2 דקות ולעצור.
  • 3 לשמן מעל את הבצק ולהתפיח כ- 40 דקות. לחלק את הבצק לכדורים, לרדד מעט לצורה של פיתה (לא דקה), להניח במחבת חם, לטגן עד להזהבה ולהפוך לצד השני עד להזהבה גם כן. כל פיתת ירק שמוכנה למרוח אותה במעט שמן זית ולהניח אחת על השנייה בערימה.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מירב דהן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)570179
חלבונים (גרם)13.88 4.37
פחמימות (גרם)9129
מתוכן סוכרים (גרם)8.56 2.69
שומנים (גרם)17.26 5.43
מתוכם שומן רווי (גרם)2.94 0.92
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.30.09
כולסטרול (מ"ג)4.05 1.27
נתרן (מ"ג)860.65270.86
סיבים תזונתיים (גרם)1.4 0.44
מים (גרם)137.4143.25
ויטמין A (מק"ג)176.4155.52
ויטמין B (מ"ג)0.880.28
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.510.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.160.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.876.88
ויטמין C (מ"ג)87.7427.61
ויטמין E (מ"ג)0.70.22
ויטמין K (מק"ג)55.3617.42
סידן (מ"ג)66.6420.97
ברזל (מ"ג)0.580.18
מגנזיום (מ"ג)11.13.49
זרחן (מ"ג)20.466.44
אבץ (מ"ג)0.170.05
אשלגן (מ"ג)175.7155.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 14% 11.3% 73.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.