דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 318 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפיתות)

  • הבצק
  • קמח לבן - 860 גרם
    1 ק"ג פחות כוס
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
    כף גדושה
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    פושרים (בהדרגה ולפי הצורך)
  • חלב -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח - כף שטוחה
  • הירקות והירק
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל ירוק - יחידה בינונית (166 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • בצל ירוק - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (75 גרם)
    קצוץ
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    קצוץ
  • לשימון הבצק והפיתות
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פיתות ירק
אתם חייבים לאמץ את הפיתות האלה
  • 1 לערבב במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר, להוסיף את המים והחלב, ללוש על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק. להוסיף את שמן הזית והמלח, ולהמשיך לערבל עוד כמה דקות (הבצק צריך להיות רך ונעים, לא דביק ולא קשה).
  • 2 להוסיף לבצק בקערת המיקסר את כל הירקות והירק, ללוש עוד כ- 2 דקות ולעצור.
  • 3 לשמן מעל את הבצק ולהתפיח כ- 40 דקות. לחלק את הבצק לכדורים, לרדד מעט לצורה של פיתה (לא דקה), להניח במחבת חם, לטגן עד להזהבה ולהפוך לצד השני עד להזהבה גם כן. כל פיתת ירק שמוכנה למרוח אותה במעט שמן זית ולהניח אחת על השנייה בערימה.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 14% 11.3% 73.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב