דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיתות עם שמן זית, זעתר וגבינה על המחבת
פיתות עם שמן זית, זעתר וגבינה על המחבת
פיתות עם שמן זית, זעתר וגבינה על המחבת
אחת הפיתות הטעימות שתכינו

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפיתות)

  • הבצק
  • קמח לבן - 3 כוס - סה"כ (465 גרם)
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מים -  כוס - סה"כ (360 מ"ל)
    פושרים
  • מלח - כפית שטוחה
  • תערובת הזעתר
  • זעתר - 6 כפית שטוחה - סה"כ (24 גרם)
  • שמן זית - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • הגבינה המלוחה
  • צפתית 5% - קופסת פלסטיק (250 גרם)
    או כל גבינה מלוחה אחרת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את הקמח עם השמרים. להוסיף את הסוכר, השמן וכוס מים, להתחיל ללוש, כשמתחיל להתגבש לבצק להוסיף את המלח ואת המים הנותרים. ללוש כמה דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק, אם חסר מים להוסיף עוד, כל פעם כף. לכסות את הבצק ולהתפיח פעמיים (בפעם הראשונה למשך כשעה ובפעם השנייה למשך כחצי שעה).
  • 2 לחלק את הבצק ל- 12 כדורים. לרדד כל כדור על משטח מקומח לגודל של פיתה ולחכות כ- 10 דקות (מי שאוהב את הפיתות שלו יותר דקות כמוני - יש לרדד שוב ולחכות עוד כ- 5 דקות).
  • 3 לחמם היטב מחבת ולהוריד מעט את החום לאחר שהתחממה. להניח את הפיתה על המחבת ולכסות עם מכסה. אחרי כדקה וחצי כשזה משחים (לבדוק כל הזמן) - להפוך לצד השני, למרוח מעל את תערובת הזעתר ולפזר קוביות קטנות של גבינה מלוחה מעל.
  • 4 לכסות את המחבת שוב עד להשחמה בתחתית ועד שהגבינה נמסה.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את הגבינה הצפתית בגבינת חמד, בולגרית או פטה.
- פרסומת -

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)256 קלוריות240 קלוריות
חלבונים7 גרם6.5 גרם
פחמימות30 גרם28 גרם
מתוכן סוכרים1.2 גרם1.2 גרם
שומנים12.1 גרם11.4 גרם
מתוכם שומן רווי2 גרם1.8 גרם
כולסטרול3.1 מ"ג2.9 מ"ג
נתרן589.3 מ"ג553.3 מ"ג
מים30 גרם28.1 גרם
ויטמין B (סה"כ)0.2 מק"ג0.2 מק"ג
ויטמין B20.2 מק"ג0.2 מק"ג
סידן113.7 מ"ג106.7 מ"ג
ברזל4.1 מק"ג3.8 מק"ג
מגנזיום311.3 מק"ג292.3 מק"ג
אבץ4.1 מק"ג3.9 מק"ג
אשלגן115 מק"ג108 מק"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 24.6% 14.2% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

רצועות אסאדו ברוטב מרוקאי

רצועות אסאדו ברוטב מרוקאי

אורז עם גזר וצימוקים

אורז עם גזר וצימוקים

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪

מה דעתך?