דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיתות עם שמן זית, זעתר וגבינה על המחבת
פיתות עם שמן זית, זעתר וגבינה על המחבת
פיתות עם שמן זית, זעתר וגבינה על המחבת
אחת הפיתות הטעימות שתכינו

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפיתות)

  • הבצק
  • קמח לבן - 3 כוסות - סה"כ (465 גרם)
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
    פושרים
  • מלח - כפית שטוחה
  • תערובת הזעתר
  • זעתר - 6 כפיות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
  • שמן זית - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • הגבינה המלוחה
  • צפתית 5% - קופסת פלסטיק (250 גרם)
    או כל גבינה מלוחה אחרת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את הקמח עם השמרים. להוסיף את הסוכר, השמן וכוס מים, להתחיל ללוש, כשמתחיל להתגבש לבצק להוסיף את המלח ואת המים הנותרים. ללוש כמה דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק, אם חסר מים להוסיף עוד, כל פעם כף. לכסות את הבצק ולהתפיח פעמיים (בפעם הראשונה למשך כשעה ובפעם השנייה למשך כחצי שעה).
  • 2 לחלק את הבצק ל- 12 כדורים. לרדד כל כדור על משטח מקומח לגודל של פיתה ולחכות כ- 10 דקות (מי שאוהב את הפיתות שלו יותר דקות כמוני - יש לרדד שוב ולחכות עוד כ- 5 דקות).
  • 3 לחמם היטב מחבת ולהוריד מעט את החום לאחר שהתחממה. להניח את הפיתה על המחבת ולכסות עם מכסה. אחרי כדקה וחצי כשזה משחים (לבדוק כל הזמן) - להפוך לצד השני, למרוח מעל את תערובת הזעתר ולפזר קוביות קטנות של גבינה מלוחה מעל.
  • 4 לכסות את המחבת שוב עד להשחמה בתחתית ועד שהגבינה נמסה.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את הגבינה הצפתית בגבינת חמד, בולגרית או פטה.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)256240
חלבונים (גרם)6.97 6.55
פחמימות (גרם)3028
מתוכן סוכרים (גרם)1.25 1.17
שומנים (גרם)12.1 11.36
מתוכם שומן רווי (גרם)1.96 1.84
כולסטרול (מ"ג)3.13 2.93
נתרן (מ"ג)589.26553.3
מים (גרם)29.9728.14
ויטמין B (מק"ג)0.240.22
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)113.68106.74
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.310.29
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.120.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 24.6% 14.2% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.