דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -

ים תיכוני

המטבח הים תיכוני הינו שם כולל למטבחים שמסביב לים התיכון. המטבחים הנכללים בקטגוריה זו הם המטבח הישראלי כמובן, המטבח הטורקי, המטבח היווני, המטבח האיטלקי, המטבח הצרפתי, המטבח המרוקאי ועוד. המטבח הים תיכוני ידוע באוכל ססגוני ומגוון, והוא עושה שימוש רב בשמן זית, הנחשב למצרך החיוני מאוד לתזונה בקרב אוכלוסיית הים התיכון. כמו כן, יש שימוש רב בירקות וגם בבשר. הג`אנק פוד והאוכל המהיר גם כן השתרשו בתרבות הים תיכונית והשפיעה עליה רבות. בנוסף, המטבח הים תיכוני מציע מאכלי דגים מגוונים ומתמחה בצליית בשרים. כשאומרים מטבח ים תיכוני - מתכוונים למטבח שמח וצבעוני, מטבח שעושה כיף על הלב והנשמה.
מטבחים ים תיכונים: טורקי, ישראלי, לבנוני, סורי, דרוזי, כורדי.