דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 57 גרם למנה\יחידה (30-40 מופלטות (תלוי בגודל))

  • בצק המופלטה
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
    או 25 גרם שמרים טריים
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • מלח - כף שטוחה
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
    פושרים
  • לטבילת כדורי הבצק
  • שמן קנולה - כוס (240 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
המופלטה הכי טעימה שתאכלו
מופלטה מרוקאית מושלמת
  • 1 מוסיפים אל קערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק יחד לפי הסדר הכתוב. לשים את הבצק כ- 10 דקות במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד למשך כ- 30 דקות.
  • 2 מחלקים את הבצק לכדור במשקל של 30-40 גרם כל אחד (יוצאים כ- 30-40 כדורי בצק סה"כ). טובלים כל כדור בשמן קנולה (עושים שימוש סה"כ בכחצי ליטר שמן - ראו מידע נוסף) ומניחים אותו בכלי שגם בו יש שמן. מכסים את כדורי הבצק בניילון נצמד (או שקית ניילון) ונותנים מנוחה של כ- 15 דקות. בינתיים גוזרים שני עיגולים מנייר אפייה בקוטר המחבת שבה מטגנים את המופלטות.
  • 3 לאחר מנוחת כדורי הבצק מחממים את המחבת על אש בינונית-נמוכה, משמנים את שני ניירות האפייה, מניחים כדור בצק אחד על אחד מהם, מעל את נייר האפייה השני ומרדדים עם הידיים ("פותחים" את הבצק). מניחים את המופלטה במחבת החמה ובינתיים פותחים עוד כדור בצק בדיוק באותה הדרך.
  • 4 מטגנים מצד אחד את המופלטה הראשונה, הופכים, עליה מניחים את המופלטה השנייה וכך הלאה עד שנוצרת לנו ערימה של כ- 10-15 מופלטות. ממשיכים עד המופלטה האחרונה (כדאי לטגן ממש לפני האכילה). מגישים מופלטה ביתית מושלמת עם חמאה ודבש או כל ממרח שאוהבים.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם חמאה למריחה עם דבש, נוטלה, סילאן או כל ממרח אחר שאוהבים.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

הערך התזונתי לא כולל את תוספות והממרחים להגשה עם המופלטה. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת במופלטות - יש לעשות שימוש בכחצי ליטר שמן סה"כ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 20.5% 9.4% 69.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב