מצרכים למתכון
17 מנות/יחידות, 61 גרם למנה\יחידה (15-18 פיתות ביס (תלוי בגודל))
- הבצק
- קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
- שמרים יבשים - כף (11 גרם)
- סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
- שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
- מלח - 3/4 כף שטוחה
- מים - 1¼ כוסות - סה"כ (300 מ"ל)
- התוספות
- שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
- מלח גס - כף גדושה
- זעתר - 2 כפות גדושות - סה"כ (28 גרם)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
פיתות כיס קטנות שטורפים בביס!
- 1 לערבל יחד את כל מרכיבי של הבצק - נוצרת עיסה נוזלית (לא לחשוש!).
- 2 להתפיח במשך כחצי שעה-שעה (מתקבל בצק נוזלי).
- 3 לשמן את נייר האפייה עם מעט שמן זית ולהניח עליו עיגולים קטנים מהבצק בעזרת מצקת (אני אוהבת פיתות קטנות ומניחה כ- 1/2 מצקת לכל פיתה).
- 4 למרוח מעל הפיתות שמן זית ולפזר זעתר, שומשום, מלח גס, עלי תימין, עלי אורגנו או כל מה שאוהבים, ולהכניס לתנור בחום של 250 מעלות למשך כ- 15 דקות (תבדקו שתחתית הפיתה השחימה).
- 5 מתקבלות פיתות ביס מושלמות - תיזהרו לא להשאיר אותן לבד כי תוך רגע הן מתחסלות!
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מומלץ לעשות שימוש בקמח באיכות גבוהה. בנוסף, כמות המים שמוסיפים תלויה בסוג הקמח והספיחה של הנוזלים בו.
שמן הזית והתוספות לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.6% |
20.5% |
9.7% |
68.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב