דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 625 גרם למנה\יחידה (סה"כ 3 חלות שבת)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
בצק לחלה מושלמת
את החלות האלה אתם לא רוצים לפספס
  • 1 בקערת המיקסר לערבב את הקמח, השמרים והסוכר, להוסיף את הנוזלים בהדרגה (המים והשמן) וללוש במשך כ- 5 דקות רצופות. לאחר מכן, להוסיף את המלח וללוש עוד כ- 3-4 דקות לפחות.
  • 2 לסיים את הלישה ולהוציא את הבצק על משטח משומן. ללוש עוד כדקה בידיים משומנות, ולהתפיח את הבצק למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 3 לחלק את הבצק ל- 3 חלקים (סה"כ 3 חלות), כל חלק לחלק למס` הרצועות שרוצים, לרדד, לגלגל ולקלוע (פרטים בהמשך).
  • 4 להתפיח את החלות שוב למשך כ- 20-30 דקות, ולאפות בחום של 200 מעלות טורבו למשך כחצי שעה או עד להשחמה.
  • האפשרויות השונות שיש לכם:
  • 1 לחלות גדולות (4 רצועות) - כל כדור בצק יהיה 150 גרם (כך אני עשיתי), לחלות בינוניות (3 או 4 רצועות) - מספיק לשקול 100 גרם לכדור בצק.
  • 2 רצועה אחת הרטבתי (תבנית עם נייר סופג ומעט מים) ואז ציפיתי בשומשום לבן. רצועה שנייה אותו הדבר רק עם שומשום שחור, רצועה שלישית קימחתי ורצועה רביעית הברשתי בביצה לפני האפייה. מחזקים בקמח ובביצה טרופה ויש לכם חלה צבעונית ויפה!
  • 3 תכינו - בצק החלה הזה מושלם! לחזרתם של החטופים שלנו וכל החיילים לשלום.
  • 4 אמן ואמן!
טיפ למתכון
אם רוצים לעשות הפרשת חלה יש להכפיל את מצרכי המתכון.

הערך התזונתי לא כולל את הציפויים השונים, אלא רק את בצק החלה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 11.2% 11% 77.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב