דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 85 גרם למנה\יחידה (ספינג` גדולים יחסית)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ספינג` אוורירי
בצק מטוגן רך, מתוק ואוורירי במיוחד
  • 1 לקערת המיקסר עם וו גיטרה להוסיף את הקמח, השמרים, הסוכר, המים (כוס אחת בלבד) והמלח, וללוש עד לקבלת בצק.
  • 2 לאחר שנוצר בצק להתחיל להוסיף כוס המים השנייה ב- 3 פעימות, ללוש את הבצק במשך כ- 7 דקות, להעביר לקערה משומנת ולכסות בניילון נצמד או מגבת.
  • 3 לתת לבצק לנוח כחצי שעה, להוציא את האוויר בעזרת אגרוף, לעצב את הבצק שוב ולהתפיח שוב למשך כחצי שעה נוספת.
  • 4 להוריד שוב את האוויר מהבצק, לעצב שוב לכדור ולהתפיח שוב למשך כשעה. לקראת סיום ההתפחה לחמם סיר רחב עם שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 160-165 מעלות.
  • 5 בעזרת ידיים משומנות או רטובות (בזהירות רבה) לבצוע כדורים מהבצק מבלי להוריד את האוויר בו, ליצור בהם חור (צורה של ספינג`) ולהעביר לטיגון בשמן החם.
  • 6 לטגן את הספינג` עד להזהבה משני הצדדים, להעביר לנייר סופג או מסננת ולצפות בסוכר או באבקת סוכר. מתקבל ספינג` אוורירי מושלם מהמטבח המרוקאי!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה, מד טמפרטורה.

כמות השמן הינה כמות מוערכת הנספגת לאחר טיגון הספינג`. יש לעשות שימוש בכמות שמן לטיגון עמוק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 16.7% 7.7% 75%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב