דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 264 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • סוכר - 5 כפות שטוחות - סה"כ (75 גרם)
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
    פושרים
  • מלח - כף שטוחה
  • לגילגול
  • חמאה - אריזת נייר (200 גרם)
    רכה מאוד (או מחמאה/שמן זית)
  • קצח - 4 כפות - סה"כ (80 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קובנה תימנית קלה להכנה
אין על השבתות של התימנים
  • 1 בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כ- 10 דקות על מהירות בינונית. את המלח מוסיפים כ- 4 דקות לפני סוף הלישה.
  • 2 בקערה משומנת בחמאה (שימו לב: כמות החמאה מספיקה לכל הפעמים) מניחים את הבצק לתפיחה של כשעה או עד להכפלת הנפח, מורידים את האוויר ומתפיחים בשנית לעוד כחצי שעה.
  • 3 מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל- 8 עיגולי בצק שווים. מניחים על משטח עבודה משומן למנוחה של כ- 10 דקות (מכוסים במגבת).
  • 4 בעזרת מערוך פותחים כל עיגול בצק למלבן גדול ודק (אם הבצק נקרע קצת זה לא נורא), מורחים בחמאה, מפזרים מהקצח, מקפלים את הצדדים לאמצע ומגלגלים לגליל הדוק. ממשיכים ככה עם שאר עיגולי הבצק.
  • 5 מניחים את כל הגלילים שהכנו בסיר ג`חנון משומן ומכוסה (גם את המכסה לשמן עם חמאה מבפנים) לתפיחה נוספת של כחצי שעה או עד להכפלת הנפח. בינתיים, מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות טורבו.
  • 6 אופים את הקובנה בתנור למשך כ- 40 דקות (תלוי בסוג התנור). זהו - יש לכם קובנה תימנית קלה להכנה וטעימה להפליא!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם עגבנייה מגורדת/ביצה קשה/סחוג. במקום הקצח ניתן להשתמש בשומשום או פשוט לוותר.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה, מערוך, סיר ג`חנון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 15.2% 9.8% 74.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב