דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הטורטיות)

  • הטורטייה הסגולה
  • בטטה סגולה - גודל ממוצע - חלקים אכילים (313 גרם)
    סה"כ 240 גרם בטטה מבושלת
  • קמח לבן - 60 גרם
    1/2 כוס פחות כף אחת
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    או שמן שומשום
  • מלח - קורט
  • לטיגון
  • שמן זית - 4 כפיות - סה"כ (20 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
טורטייה מבטטה סגולה
טורטייה שאוכלים עם העיניים
  • 1 מבשלים את הבטטה הסגולה במים עד לריכוך (אפשר גם במיקרוגל: פשוט דוקרים את הבטטה עם מזלג מכל הכיוונים ומחממים למשך מספר דקות).
  • 2 מקלפים ומועכים את הבטטה הסגולה (שימו לב שצריך להשתמש ב- 240 גרם בטטה סגולה מבושלת), מוסיפים את הקמח, השמן והמלח, ומעבדים לבצק.
  • 3 מחלקים את הבצק שנוצר ל- 4 כדורים שווים או יותר (תלוי בקוטר הטורטיות הרצוי).
  • 4 מרדדים לטורטייה בעובי הרצוי ומטגנים על מחבת משומנת למשך כמה דקות מכל צד.
  • 5 מוסיפים תוספות שאוהבים וזהו - יש לכם טורטייה בטטה סגולה טעימה ויפהפייה!
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול/חימום במיקרוגל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.3% 17.9% 6.9% 68.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב