דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (8 מנות מכל כיכר לחם (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם אתיופי
לחם אתיופי בריא וטעים
  • 1 להשרות את הגריסים הגרוסים במים למשך 48 שעות לפחות.
  • 2 לערבב את כל מצרכי הבצק וללוש עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. להתפיח את הבצק למשך כשעה או עד שיכפיל את נפחו. ללוש שוב בידיים משומנות ולהניח להתפחה כחצי שעה נוספת.
  • 3 לחלק את הבצק לשניים, לעצב לשני כדורים ולהניח על נייר אפייה. בתוך תבנית לסמן איקס על כל כיכר לחם, להתפיח שוב כ- 20 דקות ולפזר מעט קמח מעל.
  • 4 לאפות בחום של 200 מעלות למשך כ- 25 דקות. מתקבל לחם אתיופי טעים וקל להכנה!
  • 5 בתיאבון חיוך

באפיית לחם אתיופי יש תהליך מסוים ולא קצר. הלחם בריא במיוחד כשהמרכיב העיקרי הוא קמח טף. שווה כל מאמץ - אחרי כמה ניסיונות ושדרוגים יצא לי לחם מקמח טף טעים ומיוחד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 5% 11.5% 74.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.06 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב