דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

70 מנות/יחידות, 13 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המרשמלו)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרשמלו ביתי בטעם בננה
מרשמלו בננה ביתי וטעים
  • 1 מורחים את תבנית הסיליקון (20x30) בשכבה דקה של שמן ומפזרים אבקת סוכר כך שתכסה/תידבק לכל התבנית.
  • 2 שמים 120 מ"ל מים בקערת המערבל, מוסיפים את הג`לטין ומערבבים היטב. מחכים לפחות 5 דקות שהג`לטין יספוג את כל המים.
  • 3 שמים את הסוכר, המלח, 120 מ"ל המים הנוספים והגלוקוזה בסיר, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד שמגיעים לטמפרטורה של 117 מעלות.
  • 4 מפעילים את המיקסר עם הג`לטין על מהירות נמוכה ולאט לאט שופכים פנימה את הסירופ שנוצר בשלב הקודם, ולאט לאט מעלים את המהירות.
  • 5 ממשיכים להקציף לפחות במשך 10 דקות במהירות גבוהה עד שהתערובת מתייצבת (נראה כמו מרנג יציב) ומתקררת.
  • 6 מוסיפים לתערובת את תמצית הטעם וצבע המאכל, ומערבלים עד לאיחוד וקבלת הגוון הרצוי.
  • 7 מעבירים את התכולה של קערת המערבל לתוך תבנית הסיליקון המשומנת והמפודרת באבקת סוכר ובעזרת מרית מיישרים.
  • 8 תופסים בקצוות התבנית, מרימים ומורידים בחוזקה על השיש (שהתבנית תקבל מכה בחלקה התחתון) מספר פעמים בשביל להוציא בועות אוויר שיש בתערובת וליישר אותה.
  • 9 מפזרים אבקת סוכר מעל ומניחים בצד למשך הלילה.
  • 10 למחרת מוציאים מהתבנית, חותכים לקוביות וכל קובייה טובלים בקערית אבקת סוכר כדי לכסות את החלקים הדביקים שלה.
  • 11 בתיאבון חיוך
  • הערות חשובות:
  • 1 חובה לעבוד עם משקל מטבח ביתי ומדחום.
  • 2 חשוב להשתמש בתבנית סיליקון ולא לדלג על אף חלק משלב מס` 1.
  • 3 המרשמלו יהיה במיטבו במשך 3-4 ימים ויש לשמור אותו בכלי סגור.
  • 4 חשוב להיות מדויקים בכמויות כי אחרת המרקם עלול לצאת רך/קשה מדי.

ציוד נדרש: משקל מטבח ביתי + מדחום (חובה).

הערך התזונתי לא כולל את הגלוקוזה, תמצית הטעם והשמן ואבקת הסוכר שעל התבנית. זמן ההכנה לא כולל את זמן מנוחת המרשמלו בצד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 0% 3.2% 96.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב