דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרשמלו ביתי בטעם בננה
מרשמלו ביתי בטעם בננה
מרשמלו בננה ביתי וטעים

מצרכים למתכון

70 מנות/יחידות, 13 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המרשמלו)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מורחים את תבנית הסיליקון (20x30) בשכבה דקה של שמן ומפזרים אבקת סוכר כך שתכסה/תידבק לכל התבנית.
  • 2 שמים 120 מ"ל מים בקערת המערבל, מוסיפים את הג`לטין ומערבבים היטב. מחכים לפחות 5 דקות שהג`לטין יספוג את כל המים.
  • 3 שמים את הסוכר, המלח, 120 מ"ל המים הנוספים והגלוקוזה בסיר, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד שמגיעים לטמפרטורה של 117 מעלות.
  • 4 מפעילים את המיקסר עם הג`לטין על מהירות נמוכה ולאט לאט שופכים פנימה את הסירופ שנוצר בשלב הקודם, ולאט לאט מעלים את המהירות.
  • 5 ממשיכים להקציף לפחות במשך 10 דקות במהירות גבוהה עד שהתערובת מתייצבת (נראה כמו מרנג יציב) ומתקררת.
  • 6 מוסיפים לתערובת את תמצית הטעם וצבע המאכל, ומערבלים עד לאיחוד וקבלת הגוון הרצוי.
  • 7 מעבירים את התכולה של קערת המערבל לתוך תבנית הסיליקון המשומנת והמפודרת באבקת סוכר ובעזרת מרית מיישרים.
  • 8 תופסים בקצוות התבנית, מרימים ומורידים בחוזקה על השיש (שהתבנית תקבל מכה בחלקה התחתון) מספר פעמים בשביל להוציא בועות אוויר שיש בתערובת וליישר אותה.
  • 9 מפזרים אבקת סוכר מעל ומניחים בצד למשך הלילה.
  • 10 למחרת מוציאים מהתבנית, חותכים לקוביות וכל קובייה טובלים בקערית אבקת סוכר כדי לכסות את החלקים הדביקים שלה.
  • 11 בתיאבון חיוך
  • הערות חשובות:
  • 1 חובה לעבוד עם משקל מטבח ביתי ומדחום.
  • 2 חשוב להשתמש בתבנית סיליקון ולא לדלג על אף חלק משלב מס` 1.
  • 3 המרשמלו יהיה במיטבו במשך 3-4 ימים ויש לשמור אותו בכלי סגור.
  • 4 חשוב להיות מדויקים בכמויות כי אחרת המרקם עלול לצאת רך/קשה מדי.

ציוד נדרש: משקל מטבח ביתי + מדחום (חובה).

הערך התזונתי לא כולל את הגלוקוזה, תמצית הטעם והשמן ואבקת הסוכר שעל התבנית. זמן ההכנה לא כולל את זמן מנוחת המרשמלו בצד.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של אוהד

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)35276
חלבונים (גרם)0.29 2.29
פחמימות (גרם)969
מתוכן סוכרים (גרם)8.6 68.48
שומנים (גרם)0 0.01
מתוכם שומן רווי (גרם)0 0
נתרן (מ"ג)14.01111.55
מים (גרם)3.4327.34
ויטמין B (מק"ג)1.6413.08
ויטמין B2 (מ"ג)00.01
סידן (מ"ג)0.21.58
ברזל (מ"ג)00.01
מגנזיום (מ"ג)0.030.28
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.181.4
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 0% 3.2% 96.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?