דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -

ספרדי

המטבח הספרדי הינו מהמטבחים המגוונים והמשפיעים בעולם. בשל קירבתו לים התיכון, הוא עושה שימוש רב בדגים ומאכלי ים במגוון מתכונים טעימים. כמו כן, המטבח הספרדי עושה שימוש רב בחומרים טבעיים וגולמיים. האוכל הספרדי כמעט תמיד יהיה מלווה בטאפסים, מנות ראשונות קטנות ומגוונות כמו סלטים, טורטיות וחסילונים. הסועד הספרדי מרבה בשתיית יין עם הארוחות ומחבב מתכונים עם שמן זית, שום ובצל - מרכיבים חשובים וחיוניים בכל ארוחה. מאכלים ספרדיים מוכרים ונפוצים הם הצ`וריסו (נקניקיה חריפה עם פפריקה מבשר חזיר), מרק גספאצ`ו (מרק עגבניות קר) ואמפנדס (בצק ממולא בבשר או בדגים, כמו במטבח הארגנטינאי). בספרד המשקה הלאומי הוא סנרגיה - פונץ` יין המורכב מיין אדום ומיץ תפוזים עם חתיכות פירות הדר.