דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -

ארגנטינאי

המטבח הארגנטינאי ידוע באהבתו לבשר – בשר אדום. הארגנטינאים אוהבים את הבשר בשיטת "אסאדו", שיטה לצליית הבשר ולסוגו (בעיקר צלעות בקר). סוג הבשר המועדף במטבח הארגנטינאי הוא בשר בקר, אך ניתן למצוא סוגי בשרים אחרים כמו חזיר וכבש. בארגנטינה ישנו מאכל הנקרא אמפנדס (אמפנדה) שמקורו בספרד, אך בשביל הארגנטינאים הוא חלק מהתרבות. האמפנדס דומה מאוד לסמבוסק, והוא ממולא בבשר או דגים. האוכל הארגנטינאי מלווה כמעט תמיד בסלטים וירקות. כמו כן, המטבח הארגנטינאי הושפע רבות מהמטבח האיטלקי, שכן את האוכל האיטלקי (פסטות, קנלוני, ניוקי ופיצות) ניתן למצוא בערים רבות בארגנטינה. לארגנטינאים מתכוני קינוחים רבים המבוססים ברובם על ריבת חלב, מרכיב נפוץ ופופולארי, הממלא תפקיד מרכזי וטעים במתכון האלפחורס. בישראל תוכלו למצוא אוכל ארגנטינאי מצויין במסעדת אל גאוצ`ו.