גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | טיפים והמלצות | » | כל השיטות לקילוף תפוח עץ בקלות ובמהירות |
איך אתם אוהבים לקלף את התפוח שלכם אם בכלל?
הכי יעיל: קולפן פשוטהתחלנו עם האופציה היעילה ביותר, שכן היא די בטיחותית ולא מבזבזת יותר מדי מ"בשר" תפוח העץ, בניגוד לשיטה הבאה שנזכיר כאן בהמשך. ישנם קולפנים רבים ואף כאלו המותאמים במיוחד לקילוף תפוחי עץ. שלא יעבדו עליכם - לכו על קולפן רגיל ופשוט שעושה את העבודה הרבה יותר טוב מכל קולפן מיוחד או ייחודי אחר. כמו שהיו מקלפים פעם: סכין חדהמי לא זוכר את אמא שלו מקלפת ככה תפוח עץ בעזרת סכין חדה בסיבובים והקליפה יוצאת ארוכה ותלולה מאוד? אם תשאלו את הדורות של פעם - זו השיטה הנוחה ביותר לקלף תפוח עץ וגם ככה באמת "מרגישים" את התפוח. יחד עם זאת, יש צורך במיומנות עם סכין חדה, מה שמביא אותנו לחיסרון המהותי של השיטה הזו והוא עניין הבטיחות. בנוסף, בשיטת הקילוף בעזרת סכין ישנו פחת גדול יותר של "בשר" התפוח. מקורי במיוחד: יש לכם מקדחה או מברגה?כן כן, לא טעינו, וגם אנחנו היינו די בשוק בהתחלה. שימו לב איך אפשר להשתמש במקדחה או במברגה כדי לקלף תפוחי עץ במהירות רבה, ובמיוחד כשמדובר על כמות גדולה של תפוחים שיש לקלף. החיסרון המרכזי: פחת די גדול של "בשר" התפוח. אז אם אתם שואלים אותנו איזו שיטה עדיפה - ברור ששיטת הקולפן שסביר להניח שיש לכולם בבית, למרות שאנחנו מאוד אוהבים לאכול תפוח עץ עם הקליפה בכלל (בקליפה יש סיבים תזונתיים חיוניים וגם ויטמינים ומינרלים, למרות שיש בה גם חומרי הדברה ושעווה שכדאי לנקות כמה שיותר). אהבתם? היכנסו בנוסף: |