איך להכין תפוחים מסוכרים? בואו ללמוד!
לפני הכל - טיפים חשובים להכנת תפוח מסוכר
יש מספר דברים שכדאי לשים עליהם דגש בטרם ניגשים להכין תפוח מסוכר אדום ממש כמו בארה"ב (נו, איך לא ניחשתם שמדובר בממתק אמריקאי עתיר בסוכר?). אמנם לא מדובר על מתכון קשה במיוחד, אך כן נדרשת מיומנות מסוימת ודגשים מסוימים כדי שהתפוחים המסוכרים שנכין ייצאו טעימים, יפים ומוצלחים. הנה הרשימה:
- היעזרו במד חום: טמפרטורת ציפוי הקרמל צריכה להיות 160 מעלות, ולכן מומלץ מאוד לעשות שימוש במד חום למטבח באותו ניתן לרכוש בחנויות אפייה מתמחות. אנחנו ממליצים לכם מאוד שיהיה לכם אחד כזה באופן כללי - תמיד טוב שיש בבית. הנה סרטון בו תוכלו לראות את השימוש במד חום לבדיקת טמפרטורת השמן: מתכון לצ'ורוס ביתי. לאחר כמה ניסיונות כשתהיו יותר בטוחים בעצמכם בכל הקשור למתי הקרמל מוכן וסמיך דיו - תוכלו אולי לא להיעזר במד חום, אבל תמיד מומלץ.
- משקל מטבח וכוס מדידה: בכדי למדוד את הגלוקוזה, המים והסוכר, תצטרכו להיעזר באביזרי המטבח האלו, וכדאי שהכמויות תהיינה מדודות ומדויקות.
- סוג וצבע תפוחי העץ: סוג התפוחים לא משנה כלל, אך בכל הקשור לצבע אנחנו מעדיפים יותר את התפוחים הירוקים, שכן הניגודיות בין טעמם החמצמץ לקרמל המתוק יוצר שילוב נהדר.
- עובי המקלות: המקלות בתפוחים המסוכרים נועדו בכדי להקל על אכילתם. יש לעשות שימוש במקלות עץ חזקים שיוכלו לשאת את כובד התפוחים. מקלות פלסטיק לא יעמדו בעומס. תוכלו לעשות שימוש בשיפודי עץ, ממש כמו אלו שאתם לוקחים לעל האש (יש עבים יותר ועבים פחות).
- ייבוש תפוחי העץ: שלב חשוב מאוד טרם ההכנה. לאחר שטיפתם - יש לייבש היטב את התפוחים בעזרת נייר מגבת.
- איכות וטיב חומרי הגלם: תפוח מסוכר דורש מאיתנו מן הסתם תפוחים איכותיים, אך לא רק. גם איכות הגלוקוזה או סירופ התירס חשובה מאוד. לכן, מומלץ לרכוש אך ורק בחנויות אפייה מתמחות. אגב, גם צבע המאכל ישפיע על גוון הקרמל שאמור להיות אדום ומבריק. אם אתם לא מוותרים על צבע המאכל (כן, תוכלו להשאיר את הקרמל כפי שהוא ולקבל מעטפת קרמל בצבע חום-ענברי מושלם) - עדיף לעשות שימוש בצבע מאכל ג'ל או בצבע מאכל טבעי.
- גלוקוזה? סירופ תירס? גם וגם? לא זה ולא זה?! ישנם מתכונים לתפוח מסוכר בהם עושים שימוש רק בגלוקוזה, יש את אלו שמעדיפים את סירופ התירס, יש כאלו שבכלל מוסיפים את שניהם (מיותר לדעתנו) ויש גם כאלו שמכינים את הקרמל רק עם סוכר או במקרה הטוב מוסיפים גם דבש. כל האופציות על השולחן, אך אנחנו ממליצים לשלב או את הגלוקוזה או את סירופ התירס.
הקליקו בנוסף: מתכונים עם גלוקוזה.
לצפות את כל התפוח ולהיפטר מעודף קרמל
- עבודה מהירה - הקרמל מתקשה מהר: הקרמל נוטה להתקשות מהר בטמפרטורת החדר. לאחר טבילת התפוחים בקרמל שבסיר, יש להניח אותם על מגש אפייה עם נייר אפייה משומן למשך כ- 15-20 דקות עד להתקשות הקרמל. אגב, הקרמל עלול להתקשות לכם גם בסיר, ובמקרה כזה פשוט חממו את הסיר שנית על אש נמוכה עד שהקרמל שוב נוח לעבודה.
- לשמור בטמפרטורת החדר: תפוח אדום מסוכר נשמר בטמפרטורת החדר (כמו גם תהליך התקשותו) ולא במקרר או בהקפאה. במידה וכל התפוחים המסוכרים לא מתחסלים עוד באותו היום - תוכלו לשמור אותם למשך יומיים-שלושה, אך במקרה כזה יש לעטוף אותם בצלופן ולשמור בקופסא אטומה.
- במיוחד לחובבי התוספות: אם תפוח מסוכר בציפוי קרמל בצורתו המקורית לא ממש מספק אתכם ואתם חייבים איזו תוספת או איזה טוויסט מעניין - תוכלו לצפות אותו מעל עם ברס אגוזים, פקאן סיני מסוכר, סוכריות צבעוניות או כל תוספת אהובה אחרת. השלב הזה מתבצע מיד לאחר טבילת התפוחים בקרמל - פשוט מניחים את התפוחים להתקשות על התוספת. ההמלצה שלנו: מדובר על עוד תוספת סוכר מיותרת לטעמנו, אבל אם אתם בעד אז עופו על זה!
- רעיון יצירתי לשימוש עם הקרמל שנשאר בסיר: תוכלו להכין איתו סוכריות על מקל אדומות כמו של פעם... זוכרים את הסוכריות בצורת תרנגול? (:
- הזווית הבריאותית: תפוח מסוכר, כשמו כן הוא, מכיל הרבה מאוד סוכר. לכן, כדאי להסתפק בתפוח מסוכר אחד כזה בשנה (ביום העצמאות, איך לא?) ולא להגזים. גם התחושה בפה כתוצאה מצריכת סוכר רבה תהיה לא הכי נעימה והפה שלכם ייצבע באדום (במידה ועשיתם שימוש בצבע מאכל אדום). אנחנו ממליצים לכם גם לצחצח שיניים לאחר מכן. נוסטלגי וטעים - אבל עדיין...
מעדן אמיתי: תפוח על מקל של יום העצמאות
היכנסו בנוסף:
איך להכין: מבחר מדריכים להכנה ביתית
מתכונים ליום העצמאות
סלטים לעל האש
אוכל ישראלי
אפליקציית Foods מתכונים להורדה בחינם
מתכון לתפוח מסוכר ביתי (תפוח אדום על מקל של יום העצמאות)
המצרכים:
- 6-8 תפוחי עץ עם הקליפה (עדיפות לתפוחים ירוקים).
- 2.5 כוסות סוכר.
- 3/4 כוס גלוקוזה.
- כוס מים.
- צבע מאכל אדום (לפי הגוון הרצוי, לא חובה).
אופן ההכנה:
- לשטוף את תפוחי העץ ולייבש היטב בעזרת נייר מגבת (ייבוש התפוחים חשוב מאוד - הקפידו על כך).
- לנעוץ בכל תפוח מקל עץ מחלקו התחתון כלפי מעלה (כמעט עד הסוף, בזהירות שלא ייצא מהצד השני).
- להרתיח בסיר בינוני (ועמוק מספיק כדי שניתן יהיה לטבול בו את התפוחים) על להבה בינונית את הסוכר, הגלוקוזה והמים (לערבב מעט בהתחלה בעזרת כף עץ או לקקן ולאחר מכן לא לערבב יותר), להנמיך את הלהבה, להוסיף צבע מאכל אדום לפי גוון הקרמל הרצוי (הוספת צבע המאכל יכולה להיות גם לאחר שמסירים מהאש) ולמדוד את טמפרטורת הנוזל בעזרת מד חום. הטמפרטורה הרצויה היא 160 מעלות לקרמל סמיך וטוב, כך שיש להמשיך לבשל על להבה נמוכה עד שמגיעים לטמפרטורה הזו ולהסיר מיד מהאש.
- בשלב זה ניתן להסיר מעט את הבועות שנוצרו וכמובן להתחיל לעבוד מהר (זוכרים שהקרמל שלנו מתקשה מהר יחסית?): לטבולתפוח על מקל בסירופ הקרמל מכל הכיוונים, להחזיק הפוך כך שהסירופ ינזל חזרה לסיר (מומלץ להכין תפוח מסוכר עם שכבה דקה ועדינה של ציפוי קרמל ולכן שלב זה חשוב) ולהעמיד על מגש עם נייר אפייה משומן קלות.
- כך להכין את כל שאר התפוחים ולהשאיר אותם עומדים במגש למשך כ- 15-20 דקות, עד שסירופ הקרמל מתקשה בטמפרטורת החדר.
- זהו - למדתם להכין תפוח מסוכר על מקל כמו שמוכרים ביום העצמאות! אגב, הנה מתכון נוסף לממתק התפוח הנוסטלגי של אמונה בוארון. עכשיו רק נותר ללקק ולנגוס בתפוח (:
- בתיאבון!
תגישו לכם תפוח מסוכר אדום ביום העצמאות?
תארו לכם שתפוחים מסוכרים היו גדלים על העץ? (:
|