מבלי לשים לב, בחג פורים אנו מקבלים משלוחי מנות בשפע וחלקם מגיעים אלינו למרות שלא אנחנו היינו אמורים לקבל אותם בכלל ("בעלי קיבל משלוח מנות בעבודה", "הילד קיבל משלוח מנות בכיתה" וכו'). משלוחי המנות הסטנדרטיים מכילים מכל טוב, אך הטוב הזה לא בהכרח טוב לבריאותינו. משלוחי המנות מכילים בעיקר מתוקים, חטיפים ומאכלים רווי קלוריות, סוכרים ושומנים.
אז כמובן שיש את אלו שיגידו "פורים חוגגים פעם בשנה", "לא צריך להגזים", "מותר לנו להנות לפעמים" וכו'. אנו נוטים להסכים עם גישה זו, אך במידה שאנו מודעים למצב. אין צורך לזלול מכל משלוח המנות, אלא לטעום קצת מכל דבר או לפרוס את פרק הזמן של אכילת משלוח המנות לפרק זמן ארוך יותר.
משלוחי מנות מיוחדים עם ערכים תזונתיים
משלוח מנות בריא ועשיר בסיבים תזונתיים, מאת מיכל וינברגר, דיאטנית קלינית.
משלוח מנות לפורים, מאת נורית קליפר, דיאטנית קלינית, RD.
משלוח מנות בניחוח ים תיכוני + משלוח מנות קשה לפיצוח, מאת גאיה פינקל, דיאטנית קלינית B.Sc.
משלוח מנות בריאותי, מאת דנה שפילמן, דיאטנית קלינית Bsc.nutr.
משלוח מנות מתוק ונועז + משלוח מנות 100% בריאות, מאת קרין פלדמן גלאון, דיאטנית קלינית ילדים וספורט.
משלוח מנות בריא ומזין, מאת קרן הוד, דיאטנית קלינית Bs.C.
משלוח מנות בריא, מאת עינת שגיא, מנחה לתזונה נכונה.
כפי שתוכלו להבחין במשלוחי המנות של אנשי המקצוע המוצגים בכתבה זו, ישנן דרכים מקוריות לשדרג את משלוח המנות למשלוח מנות בריא, מזין וחיוני יותר, ואין הדבר אומר שמשלוח המנות יהיה פחות טעים.
חג פורים שמח! צוות אתר FoodsDictionary.
|