דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

305 גרם לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הסיבים התזונתיים הם סוג של פחמימה שלא עוברת פירוק ועיכול, לכן כמעט לא מספקים קלוריות.
  • הם מצויים בדפנות של תאי הצמח ובקליפות של הזרעים, ומקנים להם את המבנה הקשיח.
  • ניתן למצוא רק במזונות מן הצומח:
  • - פירות וירקות על קליפתם.
  • - דגנים מלאים.
  • - קטניות, אגוזים.
  • בעבר נטו לחשוב שמכיוון שהסיבים אינם מתעכלים אין להם ערך תזונתי ולכן נהגו לקלפם ולהוציאם מהמזון.
  • כיום, ברור שלסיבים תרומה גדולה לתזונה נכונה ובריאות תקינה.
  • איך נעשיר את המזון בסיבים?
  • - יש לצרוך פירות וירקות מרובים עם הקליפה (לפחות 3 ירקות , 2 פירות).
  • - להתרגל להחליף את הדגנים הריקים במלאים (אורז מלא, פסטה מקמח מלא, לחם מחיטה מלאה, קמח מלא באפייה, בורגול, כוסמת, שעורה, גריסי פנינה, קינואה, שיבולת שועל, קוסקוס מקמח מלא, קטניות, קורנפלקס מועשר בסיבים ועוד).
  • - ניתן לשלב בתפריט היומי תוספי סיבים כגון - דייסיבית, שיבולת שועל, סובין שיבולת שועל/סובין חיטה, זרעי פשתן, ליוגורט, למרק ועוד.
  • על מנת שפעילות הסיבים תהיה אפקטיבית חשוב להקפיד על שתייה מרובה!
  • במשלוח המנות שלי:
  • מבחינת סיבים תזונתיים בכל המשלוח עוברים את ההמלצה היומית, (25-30 גר` סיבים), אך בהנחה שאוכלים עוד מאכלים באותו היום המכילים סיבים, ניתן ואף מומלץ בהחלט לאכול כל פעם מעט, כדי לא להעמיס בקלוריות.
  • ההמלצה שלי - מתוק אחד ביום (אוזן המן/חטיף) + שילוב של האגוזים/שקדים (2-3) עם פרי יבש.
  • בתאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מיכל וינברגר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,416464
חלבונים (גרם)29.66 9.72
פחמימות (גרם)14849
מתוכן סוכרים (גרם)16.65 5.46
שומנים (גרם)79.3 26
מתוכם שומן רווי (גרם)10.78 3.54
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)11.96 3.92
נתרן (מ"ג)369.72121.22
סיבים תזונתיים (גרם)14.36 4.71
מים (גרם)1.660.55
ויטמין B (מ"ג)3.071.01
ויטמין B1 (מ"ג)0.250.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.07
ויטמין B3 (מ"ג)2.260.74
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)31.510.33
ויטמין E (מ"ג)3.231.06
סידן (מ"ג)417.43136.86
ברזל (מ"ג)5.331.75
מגנזיום (מ"ג)157.6651.69
זרחן (מ"ג)264.0886.58
אבץ (מ"ג)2.250.74
אשלגן (מ"ג)238.178.07
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)8.742.87
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.130.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)8.612.82
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)9.993.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)9.883.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 29.2% 10.9% 54.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.49 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.