דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

305 גרם לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הסיבים התזונתיים הם סוג של פחמימה שלא עוברת פירוק ועיכול, לכן כמעט לא מספקים קלוריות.
  • הם מצויים בדפנות של תאי הצמח ובקליפות של הזרעים, ומקנים להם את המבנה הקשיח.
  • ניתן למצוא רק במזונות מן הצומח:
  • - פירות וירקות על קליפתם.
  • - דגנים מלאים.
  • - קטניות, אגוזים.
  • בעבר נטו לחשוב שמכיוון שהסיבים אינם מתעכלים אין להם ערך תזונתי ולכן נהגו לקלפם ולהוציאם מהמזון.
  • כיום, ברור שלסיבים תרומה גדולה לתזונה נכונה ובריאות תקינה.
  • איך נעשיר את המזון בסיבים?
  • - יש לצרוך פירות וירקות מרובים עם הקליפה (לפחות 3 ירקות , 2 פירות).
  • - להתרגל להחליף את הדגנים הריקים במלאים (אורז מלא, פסטה מקמח מלא, לחם מחיטה מלאה, קמח מלא באפייה, בורגול, כוסמת, שעורה, גריסי פנינה, קינואה, שיבולת שועל, קוסקוס מקמח מלא, קטניות, קורנפלקס מועשר בסיבים ועוד).
  • - ניתן לשלב בתפריט היומי תוספי סיבים כגון - דייסיבית, שיבולת שועל, סובין שיבולת שועל/סובין חיטה, זרעי פשתן, ליוגורט, למרק ועוד.
  • על מנת שפעילות הסיבים תהיה אפקטיבית חשוב להקפיד על שתייה מרובה!
  • במשלוח המנות שלי:
  • מבחינת סיבים תזונתיים בכל המשלוח עוברים את ההמלצה היומית, (25-30 גר` סיבים), אך בהנחה שאוכלים עוד מאכלים באותו היום המכילים סיבים, ניתן ואף מומלץ בהחלט לאכול כל פעם מעט, כדי לא להעמיס בקלוריות.
  • ההמלצה שלי - מתוק אחד ביום (אוזן המן/חטיף) + שילוב של האגוזים/שקדים (2-3) עם פרי יבש.
  • בתאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 29.2% 10.9% 54.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.49 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב