דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

21 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה (20-22 לחמניות פריקסה של 80-90 גרם (תלוי בגודל הלחמניות))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פריקסה ביתי
מעדן מהמטבח הטוניסאי
  • 1 לערבב בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. להפעיל את וו הלישה, להוסיף את הוודקה, השמן והמים בהדרגה, וללוש כ- 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. להתפיח את הבצק עד להכפלת הנפח למשך כשעה.
  • 2 לחלק את הבצק לכדורים שווים של 80-90 גרם, לעצב אותם לצורת אליפסה ולהניח כל אליפסה על ריבוע קטן של נייר אפייה. להתפיח את הלחמניות כ- 40-45 דקות נוספות. לקראת סוף ההתפחה לחמם סיר עם שמן עמוק לחום של 160-165 מעלות (רצוי להשתמש במדחום ולא לעבור טמפרטורה זו של השמן לכל אורך הטיגון, טמפרטורה גבוהה מדי תהרוס את הלחמניות).
  • 3 לאחר שהשמן התחמם והלחמניות תפחו ניתן להתחיל לטגן. הדרך הנוחה ביותר לעשות זאת היא להכניס כל לחמניה לשמן ביחד עם נייר האפייה (על מנת לא להוריד את הנפח של ההתפחה). אחרי כמה שניות ניתן להוציא בקלות ובזהירות את הנייר באמצעות מלקחיים או פינצטה. לטגן כ- 1-2 דקות מכל צד.
  • 4 ניתן למלא לחמניות פריקסה ביתיות בטונה, אריסה, ביצים ותפו"א שלוקים, לימון כבוש, זיתים שחורים וכל מה שאוהבים!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במידה ורוצים לוותר על הטיגון, אפשר להשמיט את הוודקה מהמתכון ולאפות את הלחמניות בחום של 200 מעלות למשך כ -20 דקות עד להשחמה, ומיד לאחר שיוצאות מהתנור למרוח עליהן שכבה דקה של שמן זית.

ציוד נדרש: מיקסר, מד טמפרטורה למטבח.

הערך התזונתי לא כולל את מבחר התוספות של הפריקסה אלא רק את הלחמניות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 24.9% 9% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב