מצרכים למתכון
2 מנות/יחידות, 474 גרם למנה\יחידה (2 חלות (כ- 450 גרם לחלה))
- הבצק
- קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
- שמרים יבשים - כף (11 גרם)
- מלח - 1/2 כף שטוחה
- סוכר - 1/4 כוס
- שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
- מים - 1¼ כוסות - סה"כ (300 מ"ל)
- בשביל הארומה
- רוזמרין - 2 גבעולים - סה"כ (4 גרם)
- למריחה מעל
- שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
איזה כיף לבצוע חלה כזאת
- 1 ללוש את כל מרכיבי הבצק למשך כ- 10 דקות (את המים להוסיף בסוף ובהדרגה עד לקבלת בצק רך, לא תמיד נדרשת כל הכמות הרשומה במתכון).
- 2 להעביר את הבצק לקערה משומנת ולהתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
- 3 לחלק את הבצק ל- 10 כדורים שווים במשקל של 90 גרם (כל חלה מ- 5 צמות, כלומר 450 גרם לחלה), וכל כדור לפתוח לרצועה ארוכה.
- 4 לקלוע את החלות - למראה חגיגי ניתן להניח נייר אפייה מקופל וקשור בצדדים בחוט פשתן.
- 5 להתפיח את החלות בשנית למשך כ- 40-45 דקות. בינתיים, לחמם את התנור מראש ל- 190 מעלות.
- 6 לאחר שהחלות תפחו, להכניס אותן לתנור לאפייה של כ- 25 דקות או עד להשחמה (תלוי בתנור). אגב, ניתן להניח על החלות רוזמרין/תימין לפני ההכנסה לתנור.
- 7 כשהחלות יוצאות מהתנור וכשהן עדיין חמות - למרוח עליהן מעט שמן זית.
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.8% |
13.9% |
9.7% |
75.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב