דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (תלוי בעובי הפרוסות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם ללא לישה בסיר
לחם ללא לישה קל להכנה וטעים
  • 1 לערבב בקערה את המים, השמרים היבשים והסוכר החום.
  • 2 להוסיף את קמח הכוסמין הלבן, לערבב, להוסיף גם את המלח והשמן, ולערבב היטב (הבצק יוצא נוזלי וזה בסדר).
  • 3 לכסות את הקערה בניילון נצמד ומגבת, ולהתפיח את הבצק למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 4 לערבב מעט שוב את הבצק עם לקקן, להעביר אותו אל משטח מקומח ולקמח מעט גם מלמעלה (הבצק עדיין מעט נוזלי).
  • 5 לקפל את הבצק בעזרת הידיים, ליצור צורה עגולה (כיכר לחם עגול), להעביר את עיגול הבצק אל סיר או תבנית עגולה (אפשר אפילו סיר ג`חנון) עם נייר אפייה ולהתפיח עוד כחצי שעה.
  • 6 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 7 בשלב זה ניתן לעשות בבצק חריצים, לפזר עוד מעט קמח מלמעלה, לאפות בתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה, לאחר מכן להגביר את החום ל- 200 מעלות ולהמשיך לאפות עוד כ- 15-20 דקות לקבלת צבע זהוב מושלם.
  • 8 להוציא את הלחם מהסיר מיד לאחר האפייה כדי שלא יצבור לחות, ולפרוס אותו רק לאחר צינון מלא. זהו - יש לכם לחם ללא לישה קל להכנה, אוורירי וטעים להפליא, אתם תרגישו כמו בארומה!
  • 9 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמני התפחות הבצק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 4.5% 15.2% 79.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.05 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב