דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות רכות כמו ענן
לחמניות שבלול רכות וטעימות
  • 1 מערבבים בקערה בעזרת כף עץ את הקמח, השמרים היבשים והסוכר, מוסיפים את השמן והמים, מתחילים ללוש עם הידיים, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש למשך כ- 8 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים.
  • 2 משמנים את הקערה, מניחים בה את כדור הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 3 מוציאים את האוויר מהבצק, מכדררים לכדור ומחלקים ל- 12 כדורים באופן שווה (לי יצא 72 גרם לכדור, יש להיעזר במשקל).
  • 4 מכסים את הכדורים במגבת ונותנים להם לנוח לכ- 10 דקות (יהיה קל לרדד את הכדורים לאחר מנוחה קצרה).
  • 5 מרדדים כל כדור לרצועה מלבנית, מגלגלים לנחש ולאחר מכן לשבלול (ראו בסרטון באינסטגרם), מניחים על תבנית התנור המרופדת בנייר אפייה וחוזרים על אותה הפעולה עם שאר הכדורים.
  • 6 מכסים שוב במגבת למנוחה של כ- 40 דקות, ובינתיים מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 7 מקמחים את הלחמניות בעזרת רשת סינון, אופים בתנור החם למשך כ- 20-25 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים עד להגשה. מתקבלות לחמניות עננים מושלמות!
  • 8 בתיאבון חיוך

המתכון בהשראת מאיה בן דהן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 9.9% 9.4% 80%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.11 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב