דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 136 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפיתות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פיתות יוגורט במחבת
תגוונו מעט את הפיתה שלכם
  • 1 לערבב בקערה את הסוכר ביחד עם המים (פושרים) והשמרים, ולהניח בצד למשך כ- 5 דקות עד שמתווצרות בועות.
  • 2 לשים בקערת המיקסר את הקמחים, לעשות גומה ולמזוג את הנוזלים והיוגורט מעל. ללוש במהירות נמוכה עד להיווצרות בצק.
  • 3 להוסיף את שמן הזית, להגביר מעט את המהירות וללוש למשך כ- 7 דקות עד שמתקבל בצק גמיש וחלק. לבסוף להוסיף את המלח וללוש 2-3 דקות נוספות.
  • 4 להעביר את הבצק לקערה משומנת מעט, ומניחים בצד למשך כ- 15-20 דקות (הבצק תופח מעט וזה בסדר).
  • 5 לחלק את הבצק ל- 8 חלקים וליצור מהם כדורים.
  • 6 לשטח (עם היד או באמצעות מערוך) כל כדור לעיגול בעובי 1 ס"מ.
  • 7 לחמם על הגז את המחבת ולשמן מעט. להניח את עיגול הבצק הראשון על המחבת החמה ולטגן למשך כדקה. כשמתחילה להיווצר בועה - זה הזמן המתאים להפוך ולטגן מהצד השני כ- 2-3 דקות נוספות. להעביר לצלחת ולכסות במגבת. שני צידי הפיתה צריכים להיות זהובים-שחומים מעט, אך לא חרוכים.
  • 8 להמשיך לטגן כך את כל הפיתות. מתקבלות פיתות יוגורט מושלמות!
  • 9 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 בעת הטיגון הראשוני תוכלו להבריש את הפיתה בשמן, לפזר שומשום לפי הטעם ולהפוך לצד השני. מוסיף המון!
  • 2 ניתן להשתמש בקמח מלא או בכוס נוספת של קמח לחם במקום קמח כוסמין. אני רציתי להוסיף מעט בריאות וטעם עם קמח הכוסמין המלא.
  • 3 רגישים ללקטוז או מעוניינים בגרסת פרווה? תוכלו להחליף את היוגורט החלבי ביוגורט סויה לבן או קרם קוקוס (אותה הכמות).
  • 4 ניתן להכין בתנור: לאפות בחום של 190 מעלות למשך כ- 10-12 דקות עד להזהבת הפיתות.
  • 5 ניתן להקפאה ולאחר מכן להפשרה בטמפרטורת החדר. ניתן גם לחמם מעט בתנור בחום של 170 מעלות למשך 2-3 דקות (כשהפיתות מופשרות).

ציוד נדרש: מחבת טפלון או נון סטיק אחרת.

הערך התזונתי לא כולל את השומשום. מומלץ להגשה עם חומוס, לאבנה, מטבוחה או כל מה שאתם אוהבים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 6.3% 13.6% 77.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.07 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב