דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 34 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגיות ממולאות ללא גלוטן בצורת פרסה
עוגיות אגוזים מושלמות לצליאקים
  • 1 לשים מכל מצרכי הבצק בצק אחיד, רך, שמנוני ונוח לעבודה.
  • 2 מערבבים את האגוזים הקצוצים, השקדים הטחונים והטחינה עם הסילאן (עם או בלי השוקולד צ`יפס) עד לקבלת תערובת במרקם שדומה לחרוסת.
  • 3 קורצים מהבצק עיגולים בגודל של כאגוז מלך שלם על קליפתו.
  • 4 מרדדים כל כדור בין שני ניירות אפייה (אפשר נייר אחד מקופל) לעלה מאורך ודק ככל שניתן. מידות העלה: כ- 13 ס"מ אורך וכ- 8 ס"מ רוחב.
  • 5 לוקחים חצי כף מתערובת המילוי ויוצרים ממנה "נחש" באורך העלה.
  • 6 מניחים בקצה העלה, מגלגלים לכרוכית ומקפלים בעדינות לצורת פרסה.
  • 7 מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות עד להזהבה.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את קליפות הפסיליום הטחונות. העוגיות נשמרות כמה ימים בכלי אטום (אפשר להקפיא). במקום טחינה וסילאן ניתן להשתמש בריבה בכל טעם שאוהבים או כל ממרח אחר. במידה והריבה קשה מוסיפים כף או שתיים של מים. לגבי אבקת הסוכר - טועמים אחרי הערבוב עם הטחינה והסילאן ומוסיפים לפי הצורך.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 38.1% 7.6% 53.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.62 (0.63 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב