דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 73 גרם למנה\יחידה (סה"כ 2 חלות גדולות או 3 בינוניות (כ- 12 פרוסות לחלה))

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלה ביתית מושלמת
ככה מכינים חלה ביתית!
  • 1 לערבב בקערת המיקסר את המים, השמרים והסוכר, להמתין כ- 5 דקות, להוסיף את הקמח ולהתחיל ללוש על מהירות בינונית. כעבור 2-3 דקות כשהבצק התחיל להתגבש, להוסיף את השמן בהדרגה ולהמשיך ללוש על מהירות בינונית למשך כ- 10-12 דקות.
  • 2 להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד כ- 2 דקות. להעביר את הבצק לקערה משומנת ולהתפיח את הבצק כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 3 לחלק את הבצק לכדורים שווים, לכסות אותם במגבת ולהניח בצד כ- 20 דקות. בעיקרון אני מחלק את הבצק כל פעם לפי הגודל של החלה שאני רוצה להכין, בדרך כלל 2 חלות גדולות, ומחלק את הבצק ל- 7 כדורים בינוניים של כ- 200 גרם כל אחד (כל כדור הוא צמה אחת).
  • 4 לפתוח את הכדורים עם מערוך, לגלגל לרצועות, לקמח אותן וליצור את הצורה של החלה שאנו רוצים. לכסות את החלות במגבת ולהתפיח כ- 40-60 דקות.
  • 5 למרוח מעל ביצה/מים (נתון לבחירתכם), לפזר מעל שקדים פרוסים/שומשום (נתון לבחירתכם) ולאפות בתנור בחום של 175 מעלות טורבו למשך כ- 25 דקות עד שהחלה שחומה ואפויה. זהו - יש לכם חלה ביתית נהדרת לשבת.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

הערך התזונתי לא כולל את ציפוי החלה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 12.7% 10.8% 76%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב