1 לערבב בקערת המיקסר את המים, השמרים והסוכר, להמתין כ- 5 דקות, להוסיף את הקמח ולהתחיל ללוש על מהירות בינונית. כעבור 2-3 דקות כשהבצק התחיל להתגבש, להוסיף את השמן בהדרגה ולהמשיך ללוש על מהירות בינונית למשך כ- 10-12 דקות.
2 להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד כ- 2 דקות. להעביר את הבצק לקערה משומנת ולהתפיח את הבצק כשעה או עד להכפלת הנפח.
3 לחלק את הבצק לכדורים שווים, לכסות אותם במגבת ולהניח בצד כ- 20 דקות. בעיקרון אני מחלק את הבצק כל פעם לפי הגודל של החלה שאני רוצה להכין, בדרך כלל 2 חלות גדולות, ומחלק את הבצק ל- 7 כדורים בינוניים של כ- 200 גרם כל אחד (כל כדור הוא צמה אחת).
4 לפתוח את הכדורים עם מערוך, לגלגל לרצועות, לקמח אותן וליצור את הצורה של החלה שאנו רוצים. לכסות את החלות במגבת ולהתפיח כ- 40-60 דקות.
5 למרוח מעל ביצה/מים (נתון לבחירתכם), לפזר מעל שקדים פרוסים/שומשום (נתון לבחירתכם) ולאפות בתנור בחום של 175 מעלות טורבו למשך כ- 25 דקות עד שהחלה שחומה ואפויה. זהו - יש לכם חלה ביתית נהדרת לשבת.