דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חלה ביתית מושלמת
חלה ביתית מושלמת
חלה ביתית מושלמת
ככה מכינים חלה ביתית!

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 73 גרם למנה\יחידה (סה"כ 2 חלות גדולות או 3 בינוניות (כ- 12 פרוסות לחלה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערת המיקסר את המים, השמרים והסוכר, להמתין כ- 5 דקות, להוסיף את הקמח ולהתחיל ללוש על מהירות בינונית. כעבור 2-3 דקות כשהבצק התחיל להתגבש, להוסיף את השמן בהדרגה ולהמשיך ללוש על מהירות בינונית למשך כ- 10-12 דקות.
  • 2 להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד כ- 2 דקות. להעביר את הבצק לקערה משומנת ולהתפיח את הבצק כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 3 לחלק את הבצק לכדורים שווים, לכסות אותם במגבת ולהניח בצד כ- 20 דקות. בעיקרון אני מחלק את הבצק כל פעם לפי הגודל של החלה שאני רוצה להכין, בדרך כלל 2 חלות גדולות, ומחלק את הבצק ל- 7 כדורים בינוניים של כ- 200 גרם כל אחד (כל כדור הוא צמה אחת).
  • 4 לפתוח את הכדורים עם מערוך, לגלגל לרצועות, לקמח אותן וליצור את הצורה של החלה שאנו רוצים. לכסות את החלות במגבת ולהתפיח כ- 40-60 דקות.
  • 5 למרוח מעל ביצה/מים (נתון לבחירתכם), לפזר מעל שקדים פרוסים/שומשום (נתון לבחירתכם) ולאפות בתנור בחום של 175 מעלות טורבו למשך כ- 25 דקות עד שהחלה שחומה ואפויה. זהו - יש לכם חלה ביתית נהדרת לשבת.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

הערך התזונתי לא כולל את ציפוי החלה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של אביב!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)215296
חלבונים (גרם)4.95 6.82
פחמימות (גרם)3548
מתוכן סוכרים (גרם)3.45 4.75
שומנים (גרם)5.83 8.04
מתוכם שומן רווי (גרם)0.42 0.57
נתרן (מ"ג)246.38339.83
סיבים תזונתיים (גרם)0.23 0.31
מים (גרם)20.1927.85
ויטמין B (מ"ג)0.310.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.25
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.6722.99
ויטמין C (מ"ג)2.53.45
סידן (מ"ג)34.9648.22
ברזל (מ"ג)1.211.67
מגנזיום (מ"ג)0.210.29
זרחן (מ"ג)39.5854.6
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.120.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 12.7% 10.8% 76%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.