דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 44 גרם למנה\יחידה (סה"כ 4 חלות ביתיות ו- 10 פרוסות מכל חלה (תלוי בגודל החלות כמובן))

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלות שבת קלועות
חלות של שבת שכל אחד יכול להכין
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2 מערבבים יחד את הקמח, השמרים, המלח והסוכר בקערת המיקסר, מפעילים את המיקסר עם וו לישה, מוסיפים את השמן ולאחר מכן גם את המים בהדרגה (כ- 2.5 כוסות לפי כוס מידה של 200 מ"ל). חשוב לזכור: כמות המים עשויה להשתנות, לכן יש להוסיף מים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק, אך לא נוזלי מדי.
  • 3 מכדררים את הבצק לכדור חלק ומתפיחים למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 4 מחלקים את הבצק לכדורים שווים, כל כדור פותחים לרצועה, קולעים את החלות בצורה שאוהבים ומתפיחים שוב למשך כחצי שעה. אני הכנתי 4 חלות מ- 4 רצועות כ"א במשקל 100 גרם לרצועה.
  • 5 בשלב זה ניתן להבריש את החלות בביצה טרופה או לרסס מים, ולפזר מעל שומשום, פרג, קצח או להשאיר כך ללא ציפוי.
  • 6 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 20-25 דקות או עד להזהבה. מתקבלות חלות שבת קלועות טעימות במיוחד שתעשה לכם את השבת הרבה יותר כייפית!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: כוס מדידה אוניברסלית.

הערך התזונתי לא כולל את הציפויים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 11.1% 10.9% 77.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב