דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 188 גרם למנה\יחידה (10-12 פיתות (תלוי בגודל הלחוח))

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחוח קל להכנה
פיתה תימנית עם חורים
  • 1 לערבב היטב בקערה את המים הפושרים (5 כוסות חד פעמיות לשתייה חמה מקרטון), השמרים היבשים, הסוכר והסולת, לערבל היטב עם מטרפה ולהניח בצד למשך כ- 3 דקות.
  • 2 לאחר כ- 3 דקות להוסיף את הקמח והמלח, לערבב היטב בעזרת המטרפה לקבלת בלילה חלקה ללא גושים, לכסות בניילון נצמד ומגבת, ולהניח בצד להתפחה למשך כשעה.
  • 3 לצקת מהבלילה (לא לערבב) למחבת קרה (חשוב!), לנענע את המחבת לכל הכיוונים כך שהבלילה תהיה על רוב שטח המחבת, לחמם לחום בינוני, לחכות עד שתופיענה בועות ואז לכסות את המחבת במכסה למשך כדקה או עד שמוכן. שימו לב: אין צורך להפוך את הלחוח לצד השני.
  • 4 שימו לב: בין לחוח ללחוח צריך לקרר את המחבת (אפשר לשטוף את התחתית במים).
  • 5 זהו - מתקבל לחוח תימני קל וטעים, והכי מומלץ להגיש עם מטבל לבן ושמנת חמוצה (פשוט לערבב היטב את כל מרכיבי המטבל) לצד עגבניות מגורדות.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד עגבניות מגורדות (אל תוותרו) וסחוג תימני.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 6.5% 12.3% 80.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.07 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב