דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

22 מנות/יחידות, 93 גרם למנה\יחידה (11 פרוסות מכל לחם (סה"כ 2 לחמים))

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם חצי מלא
לחם חצי מלא ביתי אפוי בתנור
  • 1 לערבב ביחד את הקמחים המנופים, השמרים ומשפר האפייה, להוסיף את הסוכר ולערבב. להוסיף לתערובת את המים לערבול של 4 דקות (להתחיל עם 3 כוסות בזרם דק ואז להפסיק או להוסיף לפי הצורך), להוסיף את השמן, ללוש עוד 3 דקות ולסיום להוסיף את המלח לעוד 2 דקות לישה. בשלב זה ניתן להוסיף טעמים לבצק: זיתים, אגוזים, עגבניות מיובשות, צימוקים וכדומה.
  • 2 להתפיח את הבצק למשך כשעה.
  • 3 לאחר ההתפחה להכין את הצורה שרוצים, ולהעביר את הבצק לתבנית מקומחת או לתבנית עם נייר אפיה מקומח (לא חובה להכין צורה כזו או אחרת, אפשר גם עיגול במרכז התבנית).
  • 4 לכסות עם מגבת לחה ולהתפיח עוד כ- 30 דקות. לחמם את התנור לחום של 230 מעלות. לשים תבנית של מים בתחתית התנור ליצירת מעטפת קראנץ`.
  • 5 לפני הכנסת הלחם לתנור לפזר על הבצק מעט קמח, לעשות חריצים באלכסון ולהכניס לתנור לאפייה של כ- 20 דקות. לאחר 20 דקות להוציא את התבנית של המים, להנמיך את חום התנור לחום של 200 מעלות ולהמשיך לאפות את הלחם לעוד כ- 20-30 דקות.
  • 6 כשמוציאים את הלחם להניח אותו לצינון על רשת.
  • 7 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 11.7% 10% 72.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב