הום פרייז ביתי וקל להכנה
הום פרייז ביתי וקל להכנה

הטיפים החשובים ביותר להכנת הום פרייז ביתי

  • זן תפוחי האדמה: חשוב מאוד לבחור תפוחי אדמה מזן המתאים להכנת הום פרייז כמו דזירה אדום לדוגמא. גם תפוחי אדמה לבנים למעשה יתאימו ויעשו את העבודה כמו שצריך אם מקפידים על ההוראות.
  • ריכוך תפוחי האדמה: ניתן לרכך את תפוחי האדמה באמצעות בישול מקדים שלהם, טיגונם או אפייה בתנור. אופציה נוספת היא להשרות את קוביות תפוחי האדמה בקערת מים עם מלח לשעה-שעתיים, זה גם עושה את העבודה לקראת טיגונם במחבת.
  • תוסיפו קצת פיקנטיות: הום פרייז שאינו חריף או לפחות פיקנטי - מאבד חלק נכבד מהמהות שלו. אנחנו ממליצים מאוד להוסיף פפריקה חריפה, מעט פלפל חריף וגם רוטב צ'ילי חריף בשילוב עם רוטב צ'ילי מתוק.
  • אל תוותרו על המרכיב המתקתק במנה: השילוב בין החריף והמתוק בהום פרייז הוא הכרחי. תוכלו להוסיף סוכר לבן, סוכר חום או הכי טוב דבש (מעט).
  • לא לוותר על בצל: זה משהו שאנחנו ממליצים עליו כמעט בכל מתכון, אך כאן בהום פרייז הוא די must. בנוסף, רצוי מאוד להשתמש בבצל סגול ופחות בלבן. מתאים יותר!
  • להמיס חמאה: את הבצל שמטגנים לטגן בחמאה מומסת שתעטוף לאחר מכן גם את תפוחי האדמה במחבת בטעם הנפלא שלה.
  • שמנת מתוקה/להקצפה: לאחר הוספת רוטב הצ'ילי המתוק והתבלינים - מומלץ להוסיף את השמנת המתוקה שתשנה מעט את גוון הצבע של הרוטב ותעניק לו מעטפת מושלמת בשילוב החמאה. תזכרו: הום פרייז חלבי זה ה-ד-ב-ר!
  • תוספות נוספות: ניתן לשלב בהום פרייז שלכם גם פלפל אדום, שום כמובן, מיונז וגם לפזר מעל ההום פרייז שומשום מי שאוהב או להגיש עם פטרוזיליה.
  • לא להפריז במלח: מלח ופלפל שחור תמיד אפשר להוסיף בסוף או בהגשה. רצוי תמיד לטעום את המנה תוך כדי ההכנה ולשפר/לתקן את הטעמים.

היכנסו בנוסף:
איך מכינים צ`יפס ביתי מושלם: המדריך המלא
ארוחת ערב שבת: המתכונים המפנקים ביותר
איך מכינים אורז: המדריך השלם להכנת אורז
הצטרפות אל הניוזלטר של FoodsDictionary (בחינם)

הום פרייז פרווה: פשרה קטנה אך עדיין ייצא טעים

גרסת הפרווה תוכל להתאים לכם למטרות כשרות שונות. הום פרייז פרווה ייצא לכם טעים עם תיבול נכון, אך הגרסא החלבית לדעתנו מתאימה הרבה יותר. גרסת הפרווה למעשה מוותרת על השמנת המתוקה והחמאה. ניתן לוותר עליהם לגמרי, או שניתן לעשות שימוש בשמנת צמחית או חלב קוקוס.

הום פרייז בתנור: גרסא בריאה יותר ולא פחות קורצת

יש משהו באפייה בתנור שמעניק להום פרייז קריספיות שונה וטעימה לא פחות. לפני אפיית תפוחי האדמה בתנור, רצוי להרתיח אותם על מנת לגרום להם לריכוך. הום פרייז בתנור גם בדרך כלל יהיה בריא יותר עם פחות מרכיבים שומניים.

הום פרייז חלבי: הגרסא המושלמת (ויש גם וידאו!)

זה המתכון הכי טוב בו נתקלנו - מתכון להום פרייז חלבי שפשוט גורם להתמכר אליו בכל פעם מחדש. הום פרייז חלבי עם חמאה ושמנת מתוקה בשילוב רצועות בצל סגול והרבה צ'ילי מתוק. אחד המהלכים החשובים ביותר במתכון הזה לדעתנו הוא האפייה בתנור של קוביות תפוחי האדמה בטרם הוספתם אל המחבת עם הרוטב. האפייה בתנור מעניקה לתפוחי האדמה את הקריספיות הדרושה להם, וכשהם נכנסים, חרוכים ויפים, אל תוך הרוטב במחבת, הוא עוטף אותם בטעמים המיוחדים של הום פרייז בצ'ילי מתוק. בנוסף, באפייה בתנור תפוחי אדמה מתרככים בצורה הטובה ביותר להום פרייז. גם את המתכון הזה תוכלו להכין בגרסת פרווה, אך אנחנו לא ממליצים כלל על אף שמרכיבי הגרסא החלבית פחות בריאים מן הסתם. פשוט תאכלו מעט ואל תגזימו.

נשמח לקרוא בתגובות אם הכנתם ואיך יצא לכם! (:
בתיאבון, צוות האתר.

עדיין לא הורדתם את אפליקציית המתכונים שלנו?
הורידו עכשיו בחינם - Foods מתכונים!