דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 207 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הג`חנון)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ג`חנון ביתי קל להכנה
ג`חנון תימני לשבת בבוקר
  • 1 לערבב יחד את המים, הסוכר, הדבש במהול במים החמים והמלח, להוסיף את הקמח ואבקת האפייה, ולהמשיך לערבב עד לקבלת בצק רך ונעים.
  • 2 ליצור מהבצק כדורים ולהניח אותם בקערה מלאה בשמן עד לכיסוי הכדורים. להתפיח את כדורי הבצק בשמן במשך כשעתיים או יותר (שימו לב: כמות השמן הכתובה ברשימת המצרכים הינה כמות מוערכת הנספגת בג`חנון לאחר ההתפחה. יש לעשות שימוש בכמות שמן מתאימה לפי הצורך).
  • 3 לקחת כדור בצק, לפתוח אותו דק בעזרת הידיים, למרוח את הנטורינה או החמאה המומסת (פולסים של 30 שניות במיקרוגל - עדיף לחצות לשניים ולהשתמש בה לפי הצורך), לקפל תחילה את צד ימין לכיוון האמצע, לאחר מכן את צד שמאל, למרוח שוב נטורינה או חמאה ולגלגל לצורת ג`חנון.
  • 4 לסדר את סיר הג`חנון לפי הסדר הבא: למזוג כוס מים לסיר, מעל להניח נייר אפייה, מעליו 3 פרוסות לחם ועליהם למזוג עוד מעט מים. מעל הלחם לשים נייר אפייה נוסף ונייר כסף כדי למנוע רטיבות של הג`חנון, ושוב עוד נייר אפייה. מעל נייר האפייה האחרון להניח את הג`חנונים, לעטוף אותם ולסגור עם המכסה.
  • 5 לאפות בתנור בחום של 100 מעלות למשך לילה שלם (או על פלטת שבת). מתקבל ג`חנון תימני ביתי מושלם שאתם חייבים לאמץ לשבתות בבוקר!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר ג`חנון.

מרקם הבצק חשוב, ולכן כדאי למזוג את המים לאט לאט או להוסיף את הקמח לפי הצורך. הבצק צריך להיות רך ונעים (לא דביק). מי שאוהב יכול לזלף על הג`חנון מעט דבש או סילאן (בערך כף) לפני שסוגרים את הסיר. אם הבצק נקרע בזמן שפותחים אותו - זה בסדר. אפשר לרדד עם מערוך - אך עדיף לעבוד עם הידיים. ניתן להקפאה. יאללה לכו להכין!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 22.7% 8.5% 68.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב