דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ג`חנון תימני לשבת בבוקר

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 207 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הג`חנון)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב יחד את המים, הסוכר, הדבש במהול במים החמים והמלח, להוסיף את הקמח ואבקת האפייה, ולהמשיך לערבב עד לקבלת בצק רך ונעים.
  • 2 ליצור מהבצק כדורים ולהניח אותם בקערה מלאה בשמן עד לכיסוי הכדורים. להתפיח את כדורי הבצק בשמן במשך כשעתיים או יותר (שימו לב: כמות השמן הכתובה ברשימת המצרכים הינה כמות מוערכת הנספגת בג`חנון לאחר ההתפחה. יש לעשות שימוש בכמות שמן מתאימה לפי הצורך).
  • 3 לקחת כדור בצק, לפתוח אותו דק בעזרת הידיים, למרוח את הנטורינה או החמאה המומסת (פולסים של 30 שניות במיקרוגל - עדיף לחצות לשניים ולהשתמש בה לפי הצורך), לקפל תחילה את צד ימין לכיוון האמצע, לאחר מכן את צד שמאל, למרוח שוב נטורינה או חמאה ולגלגל לצורת ג`חנון.
  • 4 לסדר את סיר הג`חנון לפי הסדר הבא: למזוג כוס מים לסיר, מעל להניח נייר אפייה, מעליו 3 פרוסות לחם ועליהם למזוג עוד מעט מים. מעל הלחם לשים נייר אפייה נוסף ונייר כסף כדי למנוע רטיבות של הג`חנון, ושוב עוד נייר אפייה. מעל נייר האפייה האחרון להניח את הג`חנונים, לעטוף אותם ולסגור עם המכסה.
  • 5 לאפות בתנור בחום של 100 מעלות למשך לילה שלם (או על פלטת שבת). מתקבל ג`חנון תימני ביתי מושלם שאתם חייבים לאמץ לשבתות בבוקר!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר ג`חנון.

מרקם הבצק חשוב, ולכן כדאי למזוג את המים לאט לאט או להוסיף את הקמח לפי הצורך. הבצק צריך להיות רך ונעים (לא דביק). מי שאוהב יכול לזלף על הג`חנון מעט דבש או סילאן (בערך כף) לפני שסוגרים את הסיר. אם הבצק נקרע בזמן שפותחים אותו - זה בסדר. אפשר לרדד עם מערוך - אך עדיף לעבוד עם הידיים. ניתן להקפאה. יאללה לכו להכין!

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שיראל פחימה חייג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)644311
חלבונים (גרם)10.72 5.17
פחמימות (גרם)8742
מתוכן סוכרים (גרם)13.22 6.38
שומנים (גרם)28.64 13.82
מתוכם שומן רווי (גרם)7.44 3.59
נתרן (מ"ג)756.45365.08
סיבים תזונתיים (גרם)0.02 0.01
מים (גרם)61.1129.5
ויטמין B (מק"ג)17.828.6
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.010
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.130.06
ויטמין C (מ"ג)0.030.02
סידן (מ"ג)76.2636.81
ברזל (מ"ג)0.150.07
מגנזיום (מ"ג)1.140.55
זרחן (מ"ג)99.4648
אבץ (מ"ג)0.020.01
אשלגן (מ"ג)3.741.8

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 22.7% 8.5% 68.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?