דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 64 גרם למנה\יחידה (תלוי בעובי הפרוסות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם מיקס שומשום
לחם גבוה, ביתי, טעים ועם טוויסט של שומשום
  • 1 בקערת המיקסר עם וו לישה מעבדים את הקמח, השמרים והסוכר לכמה דקות, מוסיפים את השמן והמים, וממשיכים לעבד במיקסר למשך כ- 5 דקות עד לקבלת גושי בצק. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ- 3-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
  • 2 מכדררים לכדור בצק, מכסים אותו בקערה בניילון נצמד או מגבת ומשאירים להתפחה של כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 3 מוציאים את האוויר מהבצק, מניחים על משטח העבודה, מרדדים לעלה בגודל מלבן בינוני ומגלגלים לרולדה (בהתאם לגודל של תבנית הקסטן).
  • 4 מניחים מיקס שומשום בקערה גדולה, מגלגלים את הרולדה לציפוי מלא של שומשום, מניחים בתבנית קסטן 20x10 ס"מ מקומחת ומכסים במגבת למנוחה של כ- 20-30 דקות. בינתיים, מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 5 אופים בתנור החם ללא כיסוי למשך כ- 45 דקות: לאחר אפייה של 35 דקות, מחלצים את הלחם בעדינות מהתבנית ואופים אותו ללא התבנית לעוד כ- 10 דקות עד להשחמה.
  • 6 מוציאים את הלחם מהתנור ונותנים לו להצטנן לחלוטין. לאחר מכן, פורסים פרוסות לחם ומורחים מה שאוהבים. מתקבל לחם מיקס שומשום מושלם ברמות!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה, תבנית קסטן 20x10 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 26.7% 14.2% 53.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.43 נטו)
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב